úterý 31. května 2016

Ondřej Hon: Walkoff? Nejlepší pocit, jaký může být

Ondřej Hon v zápase proti SaBaT Praha Foto: Ján JJabrocký

V sobotu se na kopci Frýdku-Místku dařilo nadhazovačům, když hned trojice hráčů odházela kompletní zápas. Martin Drong v prvním utkání dokonce hodil přes sto čtyřicet nadhozů. Ve druhém se na kopec postavil Ondřej Hon a ten také odházel celý zápas a dovedl tým k výhře. Tu první navíc zařídil walkoff hitem v nastavené desáté směně. Proto první dotaz směroval právě na tento odpal.



Bylo potřeba dát hit. Já jsem měl delší období bez hitu, nebo bez kvalitního odpalu, takže jsem se snažil kontaktovat balon. Ani si přesně nepamatuji, jak to bylo. Viděl jsem, že to letělo na střed. Je to nejlepší pocit, jaký může v baseballu být, když se povede walkoff.

Druhý zápas si odházel kompletní. Jak se ti házelo?
Byl to pro mne po dlouhé době kompletní zápas. Možná po několika letech. Většinou jsem vydržel tak do sedmé směny. Až na pár výjimek mi kluci pomohli v obraně (směje se), takže to bylo na méně nadhozů a ruka vydržela až do konce. Hráči soupeře byli hodně kvalitní a švihali nadhozy. Házeli jsme proto hlavně technické nadhozy, se kterými se nevyrovnali a byly z toho vysoké odpaly nebo odpaly do země. 

Máme šest výher v řadě, ale nyní je před námi těžký soupeř z Třebíče. Co očekáváš od tohoto dvojzápasu?
Třebíč je asi nejtěžší soupeř v naši lize. Hodně posílili již loni, kdy se snažili postoupit do extraligy, což se jim nepovedlo. Budou to velmi těžké zápasy. Pokud budeme hrát bezchybně a vezmeme si všechno, co se nám povedlo v posledních šesti zápasech, tak můžeme uspět. Musíme zapomenout na to, co se nám nedařilo v prvních šesti zápasech sezony.

Walkoff hit Ondřeje Hona