pátek 26. srpna 2016

Baráž: Čekají nás večerní zápasy v Blansku

Momentka z domácího zápasu s Blanskem Foto: Rudolf Kovařík

Na počasí zatím můžou spílat naši baseballisté, kteří kvůli nepříznivým pověternostním podmínkách odehráli nejméně utkání v barážové skupině. Naposledy neodjeli do Jablonce, se kterým by měli hrát v polovině září. Již dnes (v pátek - pozn. red.) a v sobotu je však čekají zápasy v Blansku.

Protože má Blansko stadion opatřený umělým osvětlením, tak se obě utkání odehrají ve večerních hodinách. První v osm večer a sobotní má plánovaný začátek na sedmou hodinu. Pro naše mladé kluky to bude určitě zajímavá zkušenost.

Soupeři jde o hodně, protože má dobře rozehrané boje o návrat do Extraligy a pokud by v obou zápasech uspěl, tak mu jistotu postupu nic nevezme. Naopak Klasik by na postup mohl definitivně zapomenout. Výkony v baráži nám však dávají mírnou dávku optimizmu. Vždyť jsme dokázali pořádně potrápit extraligové Tempo, které utkání otočilo až v poslední směně. A jedna nepovedená směna nás stala také výhru nad Třebíči, kterou jsme tak mohli porazit dvakrát.

Také letošní vzájemné zápasy s Blanskem na našem hřišti skončily smírem. V prvním nás sice Blansko porazilo vysoko 8-1, ale to vše s přispěním našich sedmi chyb v obraně. Ve druhém jsme již zabrali a pomstili se výhrou 8-3. Pokud předvedeme podobný výkon v nejbližších dvou utkáních, tak můžeme pomýšlet na vítězství.