úterý 30. srpna 2016

Baráž: Z Blanska si vezeme dvě prohry


Ilustračné foto Autor: Rudolf Kovařík


Poslední srpnový víkend odjeli baseballisté Frýdku-Místku bojovat o postup do Extraligy s Blanskem. To nakonec dvakrát dokázalo využít výhodu domácího prostředí a zajistili si jistotu postupu do nejvyšší soutěže. Naopak šance Klasiku jsou již pouze v teoretické rovině.


Frýdek-Místek sice v základní části dokázal Blansko jednou porazit, ale v baráži již stejný výsledek nezopakoval. Stejně jako v posledním kole základní části, tak i tentokrát blanenští Klasik výrazně přehráli v prvním zápase. Ten skončil 10:0 a ukončen byl již po osmé směně pro vysoký rozdíl ve skóre.

Ve druhém zápase již byli hráči Frýdku-Místku soupeři vyrovnaným sokem a po sedmi směnách svítil na tabuli stav 2-2. Jenže v osmé směně dokázali domácí stáhnout tři body, čímž si zajistili další výhru. Blansko se tak po této sérii mohlo těšit z definitivy postupu do nejvyšší soutěže, kam se vrací po čtyřech sezonách v 1. lize. I Klasik má ještě šanci na postup. To by však musel zvítězit ve zbylých šesti zápasech, které na něj v baráži čekají, a navíc by musel doufat v zaváhání Třebíče v sérii s Blanskem.

„Zápasy jsme si jeli s kluky užít,“ řekl zadák Klasiku Jindřich Adamus. „V Blansku mají nádherný stadion a pod umělým osvětlením byla atmosféra ještě lepší. V prvním utkání měl problém Ondřej Hon s trefováním trochu přísnější strikezóny. V druhém zápase se nadhazování ujal Martin Drong a ten házel naprosto perfektně, bohužel ani to nestačilo k výhře. Jako pozitivum vidím velké množství hitů z naší strany, ale většinou jsme jimi nedokázali stáhnout body. Pokud v dalších zápasech proti Hluboké budeme mít všechny nadhazovače a když navážeme na zlepšený výkon na pálce, tak dokážeme vyhrát oba zápasy před domácím publikem.“

Nejbližší zápasy odehraje Frýdek-Místek již tuto sobotu a neděli na domácím stadionu. Soupeřem mu bude Hluboká nad Vltavou.

 1. zápas
R
H
E
Klasik Frýdek-Místek
0
0
0
0
0
0
0
0
0
3
0
Olympia Blansko
1
0
2
0
1
5
0
1
10
9
0

 2. zápas
R
H
E
Klasik Frýdek-Místek
0
0
0
0
1
0
1
0
0
2
12
4
Olympia Blansko
0
0
2
0
0
0
0
3
-
5
7
1