sobota 20. srpna 2016

V neděli zajíždíme do Jablonce

Blesku máme co vracet Foto: Pavel Chorobik

Boje v baráži o extraligu se pomalu blíží do své závěrečné fáze. Pro naše baseballisty to znamená, že jakékoliv zaváhání pořádně zkomplikuje šance na postup do nejvyšší soutěže. Porvat se o něj jedou již v neděli na hřiště jabloneckého Blesku.

Našim baseballistům se zatím v baráži moc nedaří a v tabulce jim patří poslední příčka. Na druhou stranu pro mladé mužstvo trenéra Maštalíře jsou tyto zápasy obrovskou školou a na hráčích je vidět určitý progres. Optimismus do žil nám vlily poslední dvě série, kdy jsme dokázali potrápit Tempo a Třebíč. Chybělo hodně málo a mohli jsme mít o dvě výhry více.
  
Jablonec vedený Vladimírem Chlupem hraje letošní baráž v pohodě a zatím si drží postupovou čtvrtou příčku. Série s Klasikem je pro Blesk předposlední v baráži, a protože za týden hrají s Tempem, tak v neděli určitě nebudou chtít zaváhat. Vždyť dvě výhry nad Frýdkem-Místkem by jim dali velkou šanci na udržení postupových příček. Obejít se však musí bez zraněných opor Michala Kubiny a Radka Šulce.

Letos jsme se již s Jabloncem dvakrát utkali v základní čísti 1. ligy. Na jaře jsme jim na našem hřišti dvakrát podlehli - 0-9 a 4-15. Máme jim tedy co vracet.