úterý 27. září 2016

Klasik ve čtvrfinále podlehl SaBaTu


Martin Drong odházel první čtvrfinále


Na frýdecko-místecké baseballisty čekalo po skončení baráže o Extraligu ještě čtvrtfinále 1. ligy. V něm se v sérii na dva vítězné zápasy utkali s pražským SaBatem. Z postupu do semifinále se nakonec radovali hráči pražského celku.


První utkání se hrálo na hřišti ve Frýdku-Místku a nabídlo zajímavý duel. Zejména nadhazovači měli svůj den. Martin Drong na kopci Klasiku odházel celých devět směn a svým výkonem dal spoluhráčům naději na výhru. Ti sice předváděli slušný výkon na pálce, ale ze slibných situací nedokázali stáhnout více než dva body. Hosté si tak ze severu Moravy odvezli vítězství 4-2.

Ke druhému zápasu série se obě mužstva přesunuli již další den do hlavního města. Bohužel pro Klasik dokázal SaBaT naplno využít výhodu domácího prostředí a po výhře 11-0 se mohl těšit z postupu do semifinále. 

„Do zápasu jsme šli s tím, že ho chceme vyhrát,“ nechal se po nedělním utkání slyšet mladý nadhazovač Klasiku Šimon Urban. „Jejich nadhazovač Štěpán Dupal nás celkem překvapil svou rychlostí a přesností nadhozů. To byl nejspíš důvod, proč jsme nedokázali udělat žádný bod. Navíc jejich pálka byla hodně silná a po několika metách zdarma měli pár pěkných odpalů, kterými se dostali do vedení. My jsme se už pak nedokázali zvednout a utkání prohráli.“

Hráče Frýdku-Místku tak nyní čeká zasloužená dovolená a pak příprava na novou sezonu. Případně si ještě zahraje nově ohlášenou Nadstavbu o udržení 1. ligy. Každopádně sledujte naše stránky, protože pro nás sezona zdaleka nekončí.