pondělí 19. června 2017

Klasik dokázal SaBaT jednou porazit


Pavel Kociňák na kopci Klasiku Foto: Pavel Chorobik


Týden po dvou výhrách nad Jabloncem přijel do Frýdku-Místku další favorit. I ten však pocítil dobrou formu Klasiku a domů si odvezl jen jednu výhru.


Sobotní duel se začal s více než hodinovým zpožděním kvůli dešti. Jak se později ukázalo, tak to více vyhovovalo domácím hráčům. Ti se dokázali pravidelně prosazovat proti nadhazovačům soupeře a celkově si připsali deset doběhů. Naopak Javier Avendano v dresu Klasiku předvedl výborný výkon a hráčům Sabatu povolil pouze tři dobré odpaly. Navíc zaznamenal hned deset strikeoutů.

„S výkonem svým i týmovým jsem hodně spokojen,“ nechal se slyšet venezuelský baseballista po utkání. „Již v předchozím víkendu jsem hodil celkem třináct strikeoutů a držím si svou normu. Tou je minimálně osm strikeoutů na zápas.“

O den později byl k vidění úplně odlišný duel. Pražský tým zabral hned ze začátku duelu a po třech směnách vel 7:0. Jenže domácí baseballisté se nevzdali a postupně získávali převahu. Z ní pak vytěžili vyrovnání na 9:9 před devátou směnou. V ní však doplatili na několik chyb v obraně a soupeři dovolili doběhnout pro šest bodů. V dohrávce směny ještě bylo k vidění velké drama, protože hráči Frýdku-Místku čtyřmi body snížili na rozdíl dvou bodů a nebyli daleko od vyrovnání. Nakonec se však z výhry 15:13 radoval tým z Prahy. I tak se však domácí hráči za předvedený výkon nemusí stydět.

Nyní je čeká další dvojzápas Nadstavby o extraligu s Hlubokou nad Vltavou. Pak budou mít hráči měsíční pauzu a na konci června se do soutěže zapojí také čtyři poslední týmy z extraligy.