středa 7. června 2017

Klasik se nečekaně potrápil se Spáleným Poříčím

Michal Baker nadhazoval v prvním zápase Foto: Pavel Chorobik

Zdánlivě nedůležitý dvojzápas s beznadějně posledním Spáleným Poříčím nakonec málem v prvním duelu skončil nepříjemným překvapením. Nakonec však Frýdek-Místek potvrdil roli favorita a připsal si dvě výhry.

V prvním utkání dostal příležitost na kopci Michal Baker. Toho však příliš nepodržela domácí obrana a hosté po dvou směnách překvapivě vedli 4:1. Až ve čtvrté směně pak dokázali domácí otočit skóre čtyřmi doběhy. Kdo čekal, že se tím hráči Klasiku dostanou na koně a svého soupeře jasně přehrají, tak musel být nepříjemně překvapen. Domácí se museli o výsledek bát až do poslední směny a nakonec zvítězili jen těsně 11:10.

Až ve druhém zápase předvedli výkon, který se od nich očekával. Svého soupeře porazili rozdílem již v pěti směnách a připsali si jedenáctou výhru v základní části 1. ligy.

Již od této soboty se tak rozehraje Nadstavba o extraligu a Frýdek-Místek ji otevře dvojzápasem s letošním suverénem 1. ligy Jabloncem. Oba zápasy Klasik odehraje na domácím hřišti a pokud chce pomýšlet na postup do nejvyšší soutěže, tak by měl alespoň jednou zvítězit. První zápas se odehraje v sobotu od 15:00, odveta v neděli od 11:00.