neděle 25. června 2017

Z Hluboké si Klasik veze jednu výhru




Javier Avendano Autor: Ladislav Mlsek
Další dva zápasy čekali na baseballisty Frýdku-Místku v rámci bojů v Nadstavbě o extraligu. Tentokrát zajížděli až do Hluboké nad Vltavou, odkud si přivezli jednu výhru a jednu prohru. Nyní již budou očekávat zápasy s extraligisty.


Na jihu Čech panovalo v sobotu odpoledne tropické počasí. I to mělo na svědomí to, že k vidění nebyly až tak atraktivní zápasy jako s Jabloncem nebo se Sabatem v uplynulých týdnech. Navzdory vysokým teplotám se však hráči Klasiku dokázali výborně koncentrovat na první utkání. V něm šli do úvodu hned v první směně zásluhou, když Pavel Kociňák stáhl pro bod Urbana. Domácí však hned v následující směně dokázali vyrovnat. Víc však proti skvěle házejícímu Avendanovi nepředvedli. Naopak Klasik postupně přidával další body a nakonec se mohl těšit z výhry 9:1.

Po krátké pauze pak následoval druhý zápas. V něm si diváci museli na první bod počkat až do čtvrté směny. Definitivní zlom pak přišel v šesté směně, kdy Hluboká stáhla osm bodů. Díky tomu se pak domácí mohli radovat z vysokého vítězství 13:0.

„V sobotu se ukázalo, že dvojzápasy nejsou pro nás to nejlepší,“ řekl po dvojzápase chytač Klasiku Jindřich Adamus. „První zápas, to byl ten nový lepší tým, který si věří i na ty nejtěžší soupeře. Perfektní nadhoz, skvělá obrana, dostávali jsme se na mety a dělali doběhy. V druhém zápasu jsme měli trochu smůlu, dostávali jsme se na mety, posouvali běžce, ale nakonec to dopadlo buď odpalem přímo do rukavice, nebo dvojautem. Celý zápas jsme čekali na jakýkoliv odpal, který by konečně zařídil náš první doběh a pak by těch bodů přišlo více. Na konci zápasu šlo hodně vidět, že na nás padla únava. Každopádně tato prohra nepoloží a budeme hrát jak nejlépe umíme, abychom se dostali do první čtyřky a vybojovali si tím extraligu,“ burcuje na závěr Adamus.

Nyní si ale baseballisté Frýdku-Místku užijí delší dovolenou. Další zápasy je čekají až ve druhé polovině července. Pak však odehrají šestnáct těžkých utkání s týmy z nejvyšší baseballové soutěže.