pondělí 12. června 2017

Klasik na úvod baráže dvakrát porazil favorizovaný Jablonec


Zkušený Jiří Pospíchal na pálce Foto Pavel Chorobik


Výborný vstup do baráže o extraligu zaznamenali baseballisté Frýdku-Místku, když dokázali dvakrát porazit suveréna základní části 1. ligy Jablonec. 


V základní části si Klasik s Jabloncem připsal dvě prohry a hosté tak byli favoritem tohoto dvojzápasu. Na druhou stranu přijeli hráči Blesku oslabeni o hráče, kteří v sezoně hostovali v klubu z extraligového týmu Eagles Praha. 

Sobotní duel navíc začal kvůli dešti s třicetiminutovým zpožděním. Hosté navíc hned od začátku začali plnit roli favorita a dostali se do vedení 5:0. Jenže domácí před svými fanoušky dokázali zabrat a otočit skóre po výborném výkonu na 9:5. 

Nedělní zápas fanouškům nabídl ještě větší drama. I tentokrát šli hosté do vedení 3:1, ale domácí baseballisté v páté směně duel otočili, když si doběhli až pro šest bodů. Když v sedmé přidali osmý bod, tak se zdálo, že by si mohli dokráčet pro další výhru. Jenže hosté ukázali, proč letos jednoznačně ovládli 1. ligu. V poslední směně i zásluhou tříbodového homerunu vyrovnali a poslali utkání do nastavení. 

V něm pak dokázali přidat další dva body a dostali domácí baseballisty po psychický tlak. Jenže hráči Frýdku-Místku v dohrávce směny pořádně zabojovali a třemi body strhli dramatický zápas ve svůj prospěch.

„Diváci mohli vidět asi doposud nejlepší dvě utkání této sezóny,“ řekl po zápasech trenér Klasiku Marcel Pardík. „V obou utkáních nás podrželi naši nadhazovači. Javier Avendano v sobotu házel skvěle a v neděli s nim v ničem nezadal Ondra Hon. Na pálce jsme předvedli náš standard, což myslím rozhodlo. Jablonec ukázal proč je právem vítěz základní části, když dokázal zdramatizovat prakticky rozhodnuté nedělní utkání. Potřebovali jsme začít baráž vítězstvím a jsem rád, že se nám to povedlo hned dvakrát. Doufám, že příští víkend na to navážeme s Prahou,“ dodal na závěr domácí lodivod, kterého tým hned příští víkend čekají další dva těžké duely s pražským Sabatem.