čtvrtek 2. května 2013

B-tým zahájil sezónu vítězstvím

Naše béčko odcestovalo k utkání slezské interligy s Katowicemi. Celá soutěž je pro nás velkou neznámou, protože se jí účastníme prvním rokem. Body hned z prvního utkání jsou pro nás o to více povzbuzující.

Na utkání jsme odcestovali s mladými hráči jejichž sestavu doplnili 2 již zkušení harcovníci. Plán byl točit nadhazovače po 2 směnách, abychom si udělali představu o jejich výkonnosti v ostrém utkání hned na začátku sezóny.

Utkání začal na kopci Pavel Kociňák, který pálkaře soupeře nepustil prakticky k ničemu. Soupeř měl evidentně problém s jeho rychlostí nadhozu. Na rozdíl od soupeře naši pálkaři zaznamenali hned v první směně 5 doběhů.

Jako druhý šel na nadhoz Michal Baker. Tento mladý nadhazovač se ukázal také v dobrém světle, když držel své nadhozy ve strikezóně a soupeř při jeho působení za přispění vnitřního pole bodoval jen jednou. Naši pálkaři přivezli další bod a stav byl 6:1.

Do páté směny šel nadhazovat Honza Žáček a také jsme prostřídali kádr. Dolů šli především zkušenější hráči a do obrany se dostali borci, kteří se potřebují především vyhrát. V následujících dvou směnách bylo evidentní, že Honza potřebuje zapracovat na přesnosti nadhozu. Přival met zdarma, passballů a error ve vnějšku způsobil, že na konci jeho působení byl stav po 6té směně 6:6.

Ve směně sedmé začal na kopci Šimon Urban. Po vlažném začátku a prvním pálkaři se Šimon rozházel a jeho nadhozy se značně zpřesnily, což nutilo soupeře k odpalům se kterými si naše obrana bez větších problémů poradila. Věděli jsme, že máme výhodu dohrávky, kterou jsme také zužitkovali a v dohrávce poslední směny doběhl Ondra Gurník pro vítězný bod.

Výsledek utkání tedy 7:6 pro Klasik. Další utkání B-týmu se koná 14.5. v Žorách.