neděle 19. května 2013

Bronzovo-stříbrná neděle ve FM

Ačkoliv se v neděli konal ve Frýdku-Místku "pouze" bronzový superpohár v T-ballu, nesl se v duchu zcela jiného kovu, a to stříbra. I když začátek turnaje provázely organizační těžkosti způsobené vytížeností hřiště,  bylo těsně před 16 hodinou vše nachystáno k zahájení prvnich dvou utkání. Na hřišti "A" odehráli svůj duel týmy Arrows Ostrava a  Skokanů Olomouc, který přivezl opravdu silný tým a v tomto utkání zvítězil. Na hřišti "B" se utkaly oba týmy domácích Klasiků. Z tohoto zápasu vyšel vítězně tým Klasik A, nutno
podotknout že tým Klasik B byl sestaven jako doplňkový pro hráče ze základních škol a hráče T-ballu, kteří by v týmu A střídali a do bojů by promluvili nejspíše jen zřídka. Nasazení v týmu B jim umožnilo si zahrát všechna utkání v poli, a ukázat, co v nich je. Někteří hráči tak na sebe upozornili, ukázali ze umí zahrát dokonce lépe než hráči z týmu A a vybojovali si lístek na další turnaj, který se bude konat v Kostelci nad Orlicí. Konečné skóre bylo 16:4.
V následujícím zápase se utkal Klasik A s týmem Katalpa Ostrava. V tomto zápase se nám dařilo jak v obraně, každá směna končila rychlými třemi auty, tak na pálce, kdy jsme měli v průměru 4 body za směnu. Na konci bylo skóre 15:2.
V souběžně hraném utkání si tým Arrows poradil s našim týmem B, jehož velká chvíle měla teprve přijít.
Na tým A však v tuto chvíli čekal soupeř nejsilnější, a to Skokani Olomouc. Ti ukázali, že přivezli opravdu silný tým a od druhé směny nepustili naše pálkaře na mety, zatímco sami úspěšně pálili a připisovali body. Ačkoliv se nám v poslední směně podařilo ještě uhrát čtyři body, skóre se již jen upravilo na konečných 8:12.
Předposledním soupeřem týmu B byli Ostravští Arrows a ačkoliv byl celý zápas v režii týmu z Ostravy,  poslední směna ukázala, že i béčko má své kvality, důkazem bylo skvělých pět doběhů. V posledním zápase těchto hráčů jim byl soupeřem tým Katalpa Ostrava. V tomto utkání se naplno projevila chuť po vítězství i v týmu B a ti dovedli utkání do vítězného konce. Posledním soupeřem áčka byli ostravští Arrows. Zápas sice od začátku ovládalo naše áčko, postupně připisovali body v každé směně, ale soupeři se začalo od čtvrté směny na pálce také dařit a zápas tak zdramatizovali. V poslední směně však neuhráli potřebný počet bodů a z vítězství se tak přece jen radoval tým z FM. Skóre 7:6 svědčí o opravdu dramatickém průběhu celého zápasu.
5. místo na turnaji obsadil tým Katalpa Ostrava, před něj se díky jedné výhře dostalo béčko Klasiků, medailové příčky byly obsazeny následovně: na třetím místě Arrows Ostrava, na druhém Klasik A a na prvním Skokani Olomouc.
Z pohledu áčka šlo tedy opravdu o výměnu cenných kovů, bronz byl zastíněn stříbrnou medailí, která zaručila postup na stříbrný superpohár.
Na závěr je ještě nutno poděkovat všem hráčům za předvedené výkony a rodičům za podporu a povzbuzování.