čtvrtek 2. května 2013

Muži utrpěli s Jabloncem první porážku

Dvojzápas s Bleskem Jablonec byl prvním představením našich mužů před domácím publikem v letošní sezóně. Za chladného počasí se odehrála dvě diametrálně odlišná utkání, kdy v prvním dominovali hosté z Jablonce, zatímco v druhém suverénně zvítězil domácí Klasik.

První měření sil nabídlo divákům spoustu bodů a velice divoký průběh. Klasik do něj nevstoupil vůbec dobře. Z Orlové hostujícímu nadahazovači Michalu Gallovi se nedařilo vyhovět představě rozhodčích o strikezóně, což vedlo k řadě met zdarma. Když se k tomu přidá skutečnost, že naše obrana měla daleko k výbornému výkonu z Třebíče a ani na pálce jsme se dlouho nedokázali chytit na hostujícího nadhazovače, není divu, že výsledková tabule ukazovala po čtvrté směně hrozivý stav 0:12 pro soupeře.

Naši však nesložili zbraně a tehdy začala velká stíhací jízda. Se střídajícím Pardíkem na kopci se přísun bodů týmu z Jablonce výrazně zpomalil, zatímco naši dokázali ve zbývajících pěti směnách získat velice solidních 15 doběhů. Blesk si však připsal body čtyři a Klasik tak bohužel musel poprvé v letošní sezóně zakusit hořkost porážky v nejtěsnějším rozdílu 15:16.

Nabuzeni "laufem" z druhé půle prvního zápasu jsme s výborným Fajkošem na kopci vlétli i do druhého střetnutí a hned v první směně "dovezli" osm bodů, zatímco soupeři jsme dovolili zisk pouze jediného. Poté došlo ke zklidnění na obou stranách a utkání dospělo bez změn bodového stavu až do sedmé směny, kdy jsme v dohrávce přidali další trojici doběhů a zápas tak ukončili v náš prospěch rozdílovým výsledkem 11:1.

Tuto neděli čeká naše Áčko cesta do Prahy, kde změří síly s Kotlářkou Praha, která zatím z šesti zápasů ztratila pouze jediný. Loni jsme s nimi hráli vyrovnaně, tedy 1:1 na zápasy.