pondělí 24. dubna 2017

Déšť a sníh přinesl Klasiku dvě výhry



Ondřej Hon a Martin Chlebek Atur: Pavel Chorobik


Dva velmi netradiční baseballové zápasy byly k vidění v neděli na stadionu ve Frýdku-Místku. Domácí Klasik se v nich utkal s Domažlicemi, které dokázal dvakrát porazit a posunul se tabulkou vzhůru.


Před prvním duelem to chvíli vypadalo, že zápas kvůli dešti ani nezačne. Pak však se počasí umoudřilo a s malým zpožděním rozhodčí zahájil hru. Začátek utkání však domácí zastihl nepřipravené a hned v první směně dovolili soupeři doběhnout pro čtyři body. Jenže hráči Klasiku ukázali, že se v letošní sezoně nevzdávají a postupně začali přidávat další body a po pěti směnách již svítilo na tabuli vyrovnané skóre 6-6. V osmé směně pak přišel rozhodující moment utkání, když po odpalu Urbana chybuje obrana Domažlic a Frýdek-Místek dobíhá pro osmý bod. Domažlice ještě zápas zdramatizovali ziskem jednoho bodu v deváté směně, ale to na výhru nestačilo. 

Jestli měli frýdeckomístečtí baseballisté špatný vstup do prvního zápasu, tak začátek druhého byl z jejich pohledu hotovou katastrofou. Domažlice v prvních dvou směnách stáhli dvanáct bodů a v té chvíli jen málokdo věřil ve výhru domácích. Navíc po páté směně rozhodčí za silného deště a sněžení přerušili zápas za stavu 7-13 v neprospěch Klasiku. A táto přestávka domácím baseballistům náramně prospěla. Hned v následující směně totiž zásluhou šesti bodů vyrovnali. V sedmé směně pak Adamus svým odpalem stáhl pro bod Pavelku a Frýdek-Místek tak dokonal obrat. Šokované Domažlice již nedokázali přidat další body a také z druhého duelu odešli poražené. 

Velkou kaňkou tohoto dvojzápasu bylo velké množství trefených pálkařů nadhozeným míčem. Domažlice celkem trefili dvanáct pálkařů Frýdku-Místku a těm se to samozřejmě vůbec nelíbilo. Nebezpečný byl hlavně moment, kdy míčem dostal do helmy domácí Jindřich Adamus. I proto se ve druhém utkání na hřišti strhla menší strkanice, kterou však rozhodčí velmi rychle uklidnili. 

„Je evidentní, že máme letos pomalejší rozjezdy a to se potvrdilo i v zápasech s Domažlicemi,“ řekl po dvojzápase trenér Klasiku Marcel Pardík. „Obě utkání jsme nechali soupeře odskočit do čtyřbodového vedení hned v první směně. Toho se do budoucna budeme muset vyvarovat. Dobrým signálem pro mne je, že se tomu ale tým nepoddává, bojuje do konce a věří ve vítězství. Wolfs byli v průběžné tabulce nad námi, přesto náš cíl pro tento víkend byl získat dvě vítězství a jsem rád, že se to povedlo. Stejně tak budeme chtít získat dva body příští sobotu doma proti Spálenému Poříčí. Doufám, že to nebude tak dramatické jako dnes.“

Hned v sobotu čeká na Klasik další dvojzápas, když na svém stadionu přivítá outsidera 1. ligy Sharks Spálené Poříčí. Pokud chce Klasik pomýšlet na postup do baráže, tak s tímto soupeřem rozhodně nesmí zaváhat.