neděle 9. dubna 2017

Klasik dokázal Sabat potrápit, ale na výhru nedosáhl




Foto ilustrační
O uplynulém víkendu vstoupili baseballisté do nové sezony v 1. lize. A hned na začátek jim los nadělil jednoho z největších favoritů na prvenství v soutěži pražský SaBaT. S ním Klasik v minulé sezoně šestkrát prohrál a měl mu co oplácet. To se málem povedlo v prvním vzájemném duelu, kdy hráči Frýdku-Místku dokázali svého soupeře pořádně potrápit. 


Na stadionu v Praze – Troji to byl právě hostující Klasik, který otevřel skóre zásluhou Ondřeje Gurníka, který stáhl pro bod Adamuse. Hosté v dohrávce vyrovnali, ale Frýdek-Místek hned v další směně přidal tři body. Dlouho to pak vypadalo, že hosté zvládnou přetahovanou lépe a z Prahy si odvezou minimálně jedno překvapivé vítězství. Bohužel pak přišla nešťastná sedmá směna, kdy se domácím povedlo i s přispěním štěstíčka stáhnout šest bodů a otočili skóre z 4-8 na 10-8. Klasik sice ještě jedním bodem v deváté směně zdramatizoval zápas, ale na výhru to již nestačilo.

Ve druhém duelu dal nový trenér Frýdku-Místku Marcel Pardík šanci také mladíkům v sestavě. Jak Marek Konečný, tak také Jirka Šimiček si odbyli svou nadhazovačskou premiéru mezi muži. Proti zkušeným hráčům pražského týmu však spíše jen sbírali zkušenosti a domácí si tak došli pro pohodlné vítězství.

„Počítali jsme, že Frýdek-Místek porazíme,“ řekl po dvojzápase trenér SaBaTu Petr Černý. „Trošku nám to zkomplikovali v první utkání, ale díky tomu, že kluci zabrali a zápas otočili. Díky tomu jsme je i možná trochu zlomili a druhé utkání bylo jednoznačné.“

„Sabat byl určitě papírovým favoritem a je to jeden ze soupeřů, se kterými bychom se chtěli poměřovat, protože pomýšlí stejně jako my na horní příčky tabulky,“ řekl po dvojzápase trenér Klasiku Marcel Pardík. „Sice jsme nepřivezli z Prahy ani bod, ale celkově z toho mám dobrý pocit. Obzvlášť v prvním utkání jsme dlouho sahali po vítězství a ztratili jej až v úplném závěru. Sabat má zkušenější tým a lépe zvládá koncovky takovýchto vyrovnaných duelů. Pro nás to bylo první ligové utkání v sezóně 2017 a možná nám chybělo trošku štěstíčka, abychom přivezli domů bod. V druhém utkání dostali šanci převážně mladí nadhazovači a nepředvedli se vůbec špatně. Obzvlášť Marek Konečný zaházel velice slušně. V tomto utkání jsme ale nebyli schopni udržet krok se soupeřem, který se vezl na vlně euforie z prvního duelu,“ dodal na závěr frýdeckomístecký lodivod.

Následující velikonoční víkend se baseballisté Frýdku-Místku představí poprvé v této sezoně na svém hřišti. V sobotu od 15:00 a v neděli od 11:00 vyzvou Hlubokou nad Vltavou.