čtvrtek 6. dubna 2017

Klasik čeká na úvod 1. ligy těžký soupeř


Druhá nejvyšší baseballová soutěž začala již minulý týden, ale Klasik měl vzhledem k losu jako jediný volný víkend. Nyní je však čeká ostrý start, když v sobotu zajíždějí do hlavního města, ve kterém vyzvou jednoho z favoritů 1. ligy SaBaT Praha.

Klasik navzdory volnému víkendu nelenil a A-tým odehrál přátelské utkání s osmnáctkou brněnských Draků. Tu frýdeckomístečtí baseballisté porazili vysoko 20-8, ale důležitější než výsledek bylo, aby se hráči dostali do tempa. Novému trenéři se také v ostrém utkání předvedli mladí odchovanci, kteří budou v této sezoně dostávat více prostoru v mužském týmu.

SaBaT má své první dva zápasy 1. ligy za sebou, když na hřišti Eagles dvakrát porazil Patriots Liberec (11-1 a 9-4). Pražský tým má navíc letos vysoké ambice, když před sezonou vyhlásili, že by rádi bojovali o první místo.

Klasik má z minulého roku svému soupeři co vracet. Proti SaBaTu nastoupil šestkrátkrát a ani jednou nedokázal uspět. Také z dlouhodobého hlediska to není oblíbený soupeř frýdeckomísteckých baseballistů. Od roku 2010, kdy se Klasik natrvalo usadil ve druhé nejvyšší soutěži, vyhrál SaBaT dvanáct z osmnácti vzájemných duelů v základní části.

Oba zápasy jsou naplánované na sobotní odpoledne. My vám přímo z místa přineseme komentovaný přímý textový přenos na Onlajny.cz.

1. ZÁPAS

2. ZÁPAS