pondělí 17. dubna 2017

Klasik si proti Hluboké připsal cennou výhru



Michal Baker   Autor fotky: Pavel Chorobik


Až do velikonoc museli čekat fanoušci frýdeckomísteckých baseballistů na první domácí zápas. V sobotu a v neděli na svém hřišti Klasik přivítal Hlubokou nad Vltavou. Jednoho z favoritů na prvenství v 1. lize Frýdek-Místek dokázal potrápit a navíc si připsal také první vítězství v sezoně.


V prvním utkání možná domácí hráče lehce svazovala odpovědnost a nervozita. To se projevilo na špatném úvodu, když po šesti směnách Klasik prohrával 0:6. Ve druhé polovině zápasu však frýdeckomístečtí baseballisté zabrali a také doběhli pro šest bodů. Bohužel pro ně soupeř v sedmé směně dokázal přidat další tři body a ty se nakonec ukázali jako rozhodující.

Také nedělní souboj nezačal pro Klasik nejlépe, když Hluboká na začátku první směny stáhla čtyři body. Jenže domácí na nepříznivý vývoj okamžitě zareagovali agresivní hrou na pálce a na konci druhé směny již vedli 8:4. Hluboká se však nevzdávala a vyvíjela velký tlak na startujícího nadhazovače Frýdku-Místku Pavla Kociňáka. Proto jej ve čtvrté směně na kopci nahradil Michal Baker, který postupně otupil veškeré snahy hostí na zdramatizování utkání. V průběhu šesti směn pálkařům Hluboké nepovolil doběhnout pro další body. Naopak domácí útok podporován fanoušky přidával další doběhy a Frýdek-Místek si tak došel pro první výhru v sezoně. 

„Sobotní duel přinesl vyrovnaný baseball, ve kterém se nám ale podařilo skórovat pouze ve dvou směnách na rozdíl od soupeře, který poměrně pravidelně připisoval body,“ hodnotil zápasy s Hlubokou trenér Klasiku Marcel Pardík. „Naše pálka nebyla špatná, ale mnoho dobrých odpalů končilo přímo v rukavicích vnějších polařů. Prostě jsme pálili přímo na ně. V nedělním utkání bylo vše jinak. Pokračovali jsme v dobré pálce a soupeře jsme prostě přepálili. Na nadhozu se také ukázal v dobrém světle mladý Michal Baker. Věřím, že v podobném duchu budeme pokračovat i příští týden proti Domažlicím.

Zápasy s Domažlicemi se nakonec na žádost soupeře odehrají na domácím hřišti Frýdku-Místku. Změnil se také jejich datum, když se ze soboty přesunuly na neděli. Fanoušci Klasiku tak uvidí dvě utkání na domácím hřišti navíc.