úterý 30. května 2017

Ondřej Hon: Nádherně to sedlo

Ondřej Hon s homerunovým míčem

Ondřej Hon v sobotním utkání s Bučovicemi dokázal jako první hráč Klasiku na novém hřiští odpálit míč až za plot. A ze svého dvojbodového homerunu měl náležitou radost. Proto nám nedalo a zeptali jsme se ho jak inkriminovaný stav na pálce viděl on sám.

"Martin Drong přede mnou odpálil triple. Fakt už mě naštval, protože měl nádherné odpaly. Já jsem měl jen dva ušmudlané singly, tak jsem chtěl odpálit taky nějaký hezký odpal. Zároveň jsem věděl, že pro bod stačí dlouhý odpal, tak jsem prostě uvolněně švihnul. Nádherně to sedlo a nevěděl jsem ani kam to letí, protože naproti už bylo slunce dost nízko. Tak jsem běžel a snažil jsem se zjistit kam míč dopadne. Bohužel jsem to neviděl, ale když všichni začali jásat, tak mi došlo, že to doplachtilo až za plot a že jsem právě odpálil první domáci homerun na novém stadionu. A jako první Čech."

 A jak Ondra hodnotí výkony týmu v tomto roce?

"Tato sezona je pro nás něčím novým a to díky novému trenérovi a jeho přístupu, tak díky obměně v kádru. Nově nastavené pravidla přinesly vyšší účast na tréninku, především v zimní přípravě a novou strategii v zápasech. Nevěděl jsem, co od toho očekávat, ale už první polovina základní části nám ukázala, že ač jsme fyzicky i technicky na naší ligu poměrně silní, chybí nám jako celku vyhranost. A to především po psychické stránce hry. Teď za sebou máme šňůru vítězství, jistý postup do baráže, ve které už díky základnímu kolu máme záporné skore 1:5 a můžeme pouze překvapit. Věřím, že můžeme porazit téměř každého soupeře, když nebudeme chybovat a půjdeme všichni za stejným cílem. Nicméně do extraligy to pro nás bude ještě dlouhá a trnitá cesta."