pondělí 2. února 2015

Klasici dominovali druhému kolu Zimní ligy U11

V první únorovou neděli se v Paskově uskutečnil již druhý turnaj Zimní ligy v kategorii U11. Tentokrát se jej kromě Klasiku F-M zúčastnila dvě družstva pořádajících Arrows Ostrava (U11 a U10)  a polské Gepardy Žory. Žáci Klasiku tak v rámci zimní přípravy odehráli další tři baseballové zápasy z nadhazovacího stroje. Ačkoliv náš tým měl problémy s marodkou a na turnaj odjel v přesném počtu devíti hráčů, proplul turnajem „bez ztráty kytičky“ a připsal si do tabulky Zimní ligy body za další tři vítězství.

Do turnaje jsme vstoupili utkáním se stejně starým výběrem Arrows Ostrava U11. Přes trochu vlažnější začátek, kdy se hráči museli vyrovnat se specifiky pálení míčů nadhazovaných strojem, jsme se do toho v druhé půli pořádně opřeli a soupeři jsme uskočili na výsledných 9:0.

Slabší chvíli jsme si vybrali v druhém zápase, kdy jsme se střetli s domněle papírově slabším výběrem Arrows Ostrava U10. Na pálce se nám tolik nevedlo a v obraně nás před bodovou nadílkou několikrát zachránil hvězdný zákrok. Přetahovali jsme se o každý bod, a do poslední směny jsme tak šli za vyrovnaného stavu. V poli jsme to však udrželi a v dohrávce jsme si připsali 2 doběhy znamenající vítězství 5:3.

Poslední, třetí zápas byl vlastně takovým finále, neboť náš protivník Gepardy Žory zvládl svá předchozí utkání rovněž bez zaváhání. Přestože by se v práci naší obrany daly najít nějaké mouchy, v útoku jsme měli takový apetit, že s námi soupeř nedokázal držet krok. Dokráčeli jsme tak ke vcelku přesvědčivému vítězství v poměru 14:6.

Výsledkově se tedy turnaj vyvedl nadmíru úspěšně. V naši hře se však vyskytovalo stále dost mezer, na nichž bude třeba dále pracovat. V poli některým chybí větší průbojnost, přehled o hře a potřeba rychle se zbavit míče, na pálce je třeba především stabilizovat výkony, zrychlit švihy a zlepšit čtení míče. K zapamatování hodným momentům patří homeruny Straky a Menšíka, či pěkné zákroky v poli Buščíka a Dobeše.

Děkuji rodičům za pomoc a podporu. Fotodokumentaci (viz Galerie) pořídil L. Mašek. Další turnaj je na programu 22. února, kde už snad budeme opět v početnější sestavě.