středa 25. února 2015

Ocenění pro trenéry za rok 2014

Na večírku se neodměňovali pouze nejlepší a nejtalentovanější hráči, ale ani trenéři neodešli s prázdnou. Z iniciativy několika rodičů a fanoušků (jmenovitě Katky Pavelkové, Markéty Kozlové a Veroniky Volné) jim byly jako poděkování za jejich práci předány poháry s pojmenováním a charakterizací podle sedmi trpaslíků, což je mile překvapilo a velice potěšilo. Ve zbytku článku následuje přepis projevu, který doprovázel předávání ocenění jednotlivým trenérům.

Z řad nejmladších, kteří dostali chuť a odvahu k asistenci zkušenějším trenérům chceme poděkovat jmenovitě Danu Lapišovi, Šimonu Urbanovi, Jindrovi Adamusovi, Michalu Bakerovi a Ondrovi Frankovi.
Tito hoši ulehčují práci trenérům a my jim hlavně přejeme, ať jim tohle nasazení vydrží a ať je to nadále baví.

Kluci DÍKY!



První individuální cenu jsme se rozhodli dát trenérovi, který je v oblasti trenérů na pomyslném prahu. Splnil se mu jeden velký sen a my si samozřejmě jeho snahy ceníme. Přejeme mu, ať se nejen přes drobné neúspěchy, dokáže taky přenést s radostí ze samotné hry. Ať má pevné nervy a svatou trpělivost, protože ho čeká dlouhá cesta.

Cenu ŠMUDLA ROKU 2014 získává Tomáš Straka.


Další oceněný trenér má vždy ušlechtilou myšlenku nezaspat a neprohrát. Ne vždy vypadá úplně čile, ale ono se to může jen zdát. Protože se nám může jednou stát, že nám on sám dopodrobna povypráví
situaci, kterou jsme my všichni ostatní zaspali. Každopádně je to skvělý coach a skvělá opora týmu.

Cenu DŘÍMAL ROKU 2014 získává Martin Chlebek alias Cája.


Další na řadě je ten, který je starostlivý a obětavý. Ve svém výrazu umí dát někdy pořádně najevo svůj nesouhlas. Přesto umí kdykoliv pomoci. Tohoto trenéra nelze soudit podle výrazu tváře a slov, ale podle tváří okolo něj, kdy je s ním sranda. Na letním soustředění si pro svou sympatii k černé
barvě získal přezdívku Havran. A je to někdy trošku rejpal, který však nerejpe pořád.

Cenu REJPAL ROKU 2014 získává Zbyňa Fajkoš.


Nadcházející individuální cenu jsme se rozhodli dát trenérovi, který odhodil veškerý svůj ostych, sebral odvahu, uzlík nervů a vůli a s odhodláním vstoupil na první metu T-ballu. Ono se může zdát, že více mlčí než mluví, ale s pořádnou dávkou trpělivosti se tento trenér učí opakovat stejné věty stále dokola. Zároveň se stal hlavním a nepostradatelným článkem slowpitche. A dneska už se nestydí, protože nemá proč, ani zač.

Cenu STYDLÍN ROKU 2014 získává Zbyňa Volný.


Tuto individuální cenu jsme se rozhodli dát trenérovi, který se dokáže lehce přenést o několik let zpátky a to není mimozemšťan, ani kouzelník Vigo. Za každých okolností a sebevětší tragédie dokáže udělat srandu. Pořád se usmívá a rád obrací věci k lepšímu. Svými nápady málokoho zklame. Ryhleji mluví, než myslí. Je optimista a věčný snílek. S přehledem utírá nos, váže tkaničku a má přesto celou situaci na tréninku i ve hře pod kontrolou. Samozřejmě umí být i autoritou našich nejmenších. Díky svému rodinnému zázemí má ten chlap v životě štěstí.

Cenu ŠTÍSTKO ROKU 2014 získává Pavel Kociňák alias Kocka.


Následující individuální cenu jsme se rozhodli dát trenérovi, u kterého není obtížné poznat, že přichází jaro. Svým mohutným kýchnutím v tělocvičně všechny pozdvihne. Je rozeným gentlemanem, protože z jeho úst pronesené "Dámo a pánové" mají své kouzlo, ale hlavně respekt. Jeho smysl pro pořádek by měl být příkladem pro mnoho hráčů. Nechme ho tedy klidně kýchat dál, když mu to vadí, protože by to byla stejná hloupost, jako kdyby v sobě dusil pocit štěstí. A to my přece nechceme. Na zdravíčko!

Cenu KEJCHAL ROKU 2014 získává Aleš Haladej.


Tuto individuální cenu jsme se rozhodli dát trenérovi, který nemá nic společného s tím, jak ho vybavila Matička Příroda, ale co dělá tohoto trenéra trenérem, je právě to, co on dělá pro baseball. Je prakticky od každého trochu. A s důvěrou se k němu může obrátit každý, protože mu vždy ochotně a šetrně poradí. Vojnu už sice nemáme, ale chlapy na Klasiku vychováváme.

Cenu PRÓFA ROKU 2014 získává Honza Maštalíř alias Mašťa.


Další individuální cenu jsme se rozhodli dát trenérce. Je to milá holka, která svým přístupem vnáší do světa T-ballu klid a pořádek. S trpělivostí má uši a srdce na správném místě. A v tomto drobném těle se vážení skrývá žena mnohá tváří – ošetřovatelka, kuchařka, pečovatelka, chůva, pokojská a v neposlední řadě bezvadná trenérka, kterou nejen naši prcci zbožňují. Je to dobro samo o sobě a ozdoba těchto dobrotivých osobností.

Cenu SNĚHURKA ROKU 2014 získává Katka Kociňáková.


Poslední individuální a výjimečnou cenu jsme se rozhodli dát trenérovi, který přináší do týmu zkušenosti, řád a radost ze hry. Učí kluky samostatnosti a poslouchat. Tato cena je výjimečná tím, že je obrovská a plná díků od všech dětí, hráčů i rodičů za veškerý čas a nervy, které investoval do organizace výstavby nového hřiště, na které se mimochodem všichni moc těšíme. Proto smekáme a cenu s radostí předáváme. Jsi prostě šikula a jinak než takto to jednoduše nejde.

Cenu BOŘEK STAVITEL ROKU 2014 získává Marcel Pardík.