čtvrtek 26. února 2015

Žáci ve třetím kole Zimní ligy U11

V neděli 22. února naši žáci absolvovali v Paskově již třetí kolo Zimní ligy. Tentokrát Klasici změřili síly s pořádajícími Arrows Ostrava, polskými Gepardy Žory a Jastrzabem Jastrzebie-Zdroj.
Kádr našeho týmu byl opět kvůli nemocem značně prořídlý. Přesto dokázal bez komplikací absolvovat všechna tři utkání, v nichž si vedl znovu velice úspěšně, když ani jednou neokusil hořkost porážky.

Hned na úvod jsme odehráli velice napínavý zápas a pro diváky jistě atraktivní zápas s Arrows Ostrava. Ačkoliv si hráči chvíli zvykali na nadhazovací stroj, utkání ozdobili hned tři homeruny, přičemž jeden z nich (hned za dva body) byl v podání našeho Vojty Buščíka. Skóre bylo po celou dobu vyrovnané a když v posledních směnách udržely obrany obou družstev čisté konto, bylo zřejmé, že se soupeři rozejdou smírně 5:5.

Vzápětí jsme nastoupili k dalšímu střetnutí, nyní s Gepardy Žory. Soupeř měl problémy srovnat se se strojovými nadhozy, takže v útoku na naši obranu příliš netlačil. Náš útok sice trochu polevil, ale přesto to stačilo na přesvědčivé vítězství 7:0.

Náš poslední turnajový zápas nás svedl s polským Jastrzabem Jastrzebie a nevstoupili jsme do něj zrovna nejlépe. Pravděpodobně kvůli delší mezizápasové přestávce vypadli Klasici z koncentrace a kupili chyby v obraně, takže se soupeř dostal do vedení 0:3. I s útokem to bylo jako na houpačce, takže po obratu po plném bodovém zisku přišla zase nula. Naštěstí se nám podařilo zápas přece jen otočit (i zásluhou homerunu Matěje Macury) a mohli jsme se tak radovat z vítězství 8:5.

Dvě vítězství a jedna remíza znamenají další body do tabulky Zimní ligy, která se uzavře příštím turnajem 15. března, na jehož konci bude již i závěrečný ceremoniál. Každopádně stále je na naší hře co zlepšovat. Pálkaři potřebuji očima sledovat míč a začít už přemýšlet nad tím, zda jsou schopni na daný nadhoz dosáhnout a odpálit (stroj totiž nenadhazoval vždy jen striky). V obraně to chce větší jistotu při příhozech na mety a nepřestat po chybě hrát. Je však třeba pochválit nováčky, na kterých je už vidět, že už se pěkně rozehráli.

Fotografická dokumentace je tentokrát z dílny B. Menšíka. Jemu i dalším rodičům tedy patří závěrečné díky za podporu v hledišti i na střídačce.