pondělí 5. září 2016

Baráž: Klasik dvakrát vysoko porazil Hlubokou


Jindřich Adamus odehrál povedený dvojzápas Foto: Pavel Chorobik




Do dvojzápasu s Hlubokou vstupovali frýdeckomístečtí baseballisté s teoretickou šanci na postup do Extraligy. Po dvou výhrách Třebíče s Blanskem sice o tuto možnost přišli, ale svým fanouškům nabídli vynikající baseball a dvě vítězství.


V sobotním zápase se na kopec Klasiku postavil Ondřej Hon. Jeho úkolem bylo zastavit nejlepší celek druhé nejvyšší soutěže v posledních třech sezonách. To se mu nakonec povedlo, když útok soupeře stáhl jediný bod. To se nedalo říct o nadhazovači Hluboké, který se hodně pral se strikezónou a daroval domácím baseballistům spoustu met zdarma. Hráči Klasiku této výhody dokázali naplno využít a postupně stahovali body. Vše završili velmi povedenou šestou směnou, ve které sedmi body odskočili na rozdíl jedenácti bodů, čímž stanovili konečný stav utkání 12-1.

Před nedělním zápasem již hráči Frýdku-Místku věděli, že nemají šanci vybojovat si postup do české nejvyšší soutěže. O to uvolněněji mohli do duelu nastoupit. Na kopci při absenci Marka Vykoukala dostal příležitost nadějný mladík Šimon Urban. Ten se chvílemi potýkal s nepříliš přesnými nadhozy. Také dvě chyby v obraně v první směně dokázal soupeř využít a šel do vedení 3-0. Hned v dohrávce směny však Klasik zabral na pálce a dokázal vyrovnat. Celkově tento zápas divákům nabídl spoustu chyb, nádherných odpalů a ještě větší množství krásných obranných zákroků. 

Frýdek-Místek pak utkání otočil ve svůj prospěch ve čtvrté směně, kdy tlakem na pálce přinutil hosty stáhnout z kopce Zhupanina. Následně pak dokázal šesti body otočit skóre z 6-7 na 12-7. Šimon Urban a po něm také Michal Baker pak již baseballisty soupeře nepustili do většího tlaku a Klasik i druhý zápas dovedl do vítězného konce. Výborný duel odehrál Jindřich Adamus, který si připsal čtyři hity a celkem šest stažených bodů. Těmito dvěma výhrami Frýdek-Místek odsunul Hlubokou na poslední příčku v barážové tabulce. 

„Dokázali jsme porazit vítěze naši soutěže z posledních tří sezon, takže jsem určitě spokojen,“ řekl po skončení série trenér Klasiku Jan Maštalíř. „Naši nadhazovači dobře trefovali nadhozy a jejich pálkaři tak na nás netlačili tolik, jak jsme předpokládali a my jsme měli silnější útok. To rozhodlo. Máme před sebou ještě čtyři zápasy a budeme se snažit prokousat se tabulkou nahoru.“

Již příští sobotu do Frýdku-Místku přijede extraligový tým brněnských Hrochů, a pokud Klasik potvrdí formu z posledních týdnů, tak by mohl favorita zaskočit.