pondělí 19. září 2016

Na závěr baráže dvě prohry v Jablonci


Ilustrační foto Autor: Pavel Chorobik

Poslední barážovou sérii sehrál Klasik v Jablonci, kde vyzval domácí Blesk. V nepříznivém počasí nakonec baseballisté Frýdku-Místku svému soupeři dvakrát podlehli a v barážové skupině končí pátí.


Protože již v utkání o moc nešlo, tak dostal v prvním duelu od začátku prostor mladý nadhazovač Šimon Urban. Proti němu se však domácí dokázali prosazovat a s přispěním chyb v obraně Klasiku bylo utkání ukončené již po pěti směnách pro vysoký rozdíl ve skóre.

Do druhého zápasu již na kopci Klasiku nastoupil zkušený Ondřej Hon. Navzdory tomu, že se hra Klasiku na pálce zlepšila, tak domácí opět dokázali stahovat hodně bodů. Za stavu 8-6 ve prospěch Jablonce začaly hřiště skrápět kapky deště a rozhodčí utkání přerušil. Protože však déšť neustával a ze zápasu byl odehrán potřebný počet směn, tak sudí nakonec duel ukončil. Frýdek-Místek tak odešel poražen i z druhého zápasu v sérii. 

„V prvním zápase jsme podlehli zejména kvůli chybám v poli, čehož Jablonec dokázal využít,“ řekl po zápase nadhazovač Klasiku David Koláček. „Zejména ve druhé nebo třetí směně, kdy jich bylo asi šest. Ve druhém utkání jsme již byli úplně jiným týmem. Dokázali jsme pálit hity a stahovat body. Ondřej Hon byl na kopci famózní. Na druhou stranu jsme od Jablonce mohli vidět inteligentní hru v útoku. Dobře položené ulejvky a krádeže met. Myslím, že to je to, na čem bychom měli zapracovat.“

Frýdek-Místek tak v barážové skupině skončil na pátém místě. Protože baráž určila také složení dvojic pro playoff 1. ligy, tak je nyní jasné, že Klasik ve čtvrtfinále nastoupí proti SaBaTu Praha. Série začne tuto sobotu ve Frýdku-Místku. V neděli se přesune do Prahy.

Výsledky zápasů s Jabloncem: 0-16 a 6-8