úterý 7. května 2024

Junioři s Hrochy vyhrát nedokázali

V neděli čekaly na juniory Klasiku dva domácí zápasy proti Hrochům. Naši mladíci lídra tabulky dokázali potrápit jen v jednom duelu, ale Hroši si nakonec domů si odvezli dvě výhry.

Klasiku nevyšel zejména první zápas, ve kterém soupeři podlehli vysoko 0-14 již po pěti směnách. Velkou překážkou byl Ondřej Navrátil na kopci soupeře, který povolil pouze jeden hit Jakubovi Ruszovi. Také naše obrana vyprodukovala v utkání pět chyb a neusnadňovala práci nadhazovačům.

Do druhého zápasu již vstoupil Klasik mnohem lépe, když hned v prvním útoku stáhl 6 doběhů. Bohužel Hroši v průběhu dvou směn dokázali osmi body skóre otočit ve svůj prospěch a startující Jakub Rusz měl na kopci hotovo již ve třetí směně. Dalibor Mácha následně dokázal zpomalit bodový příděl, ale na víc, než na prohru 10-13 to nestačilo. Každopádně pálka Klasiku si vedla v tomto souboji mnohem lépe a každý hráč lineupu se dostal minimálně jednou na metu. Stoprocentní úspěšnost měl Adrián Mück, jenž si v zápase připsal tři hity a 2 mety zdarma.

Klasik tak má po tomto víkendu na svém kontě 2 výhry a 4 prohry, což jej aktuálně řadí na páté místo moravské skupiny Extraligy U18. Další zápas odehrají naši junioři až 26. května, kdy na svém hřišti přivítají Olympii Blansko.

© Pavel Chorobik


G
M
T
Y
Hlasová funkce je omezena na 200 znaků