neděle 19. května 2024

Mladí Klasici si opět zahrají na FirstCupu

 

Pro začínající baseballové hráče a hráčky ve věku do osmi let neexistuje v Česku prestižnější turnaj než FirstCup. A ten se i letos neobejde bez účasti mladých nadějí baseballového klubu z Frýdku-Místku.

Účast na FirstCupu si musí všechny týmy vybojovat z kvalifikačních turnajů v jednotlivých regionech. Klasik tak vycestoval na Hanou, aby v Olomouci nastoupil proti domácím nadějím, Ostravě a Orlové. V této konkurenci frýdeckomístečtí nezaváhali ani jednou a se třemi výhrami skončili první ve své kvalifikační skupině. Díky tomu si zajistili místenku na hlavním turnaji.

Ale FirstCup není pouze o zápasech, ale také o individuálních dovednostech v takzvaných Masters disciplínách. Trenéry Klasiku potěšili jejich svěřenci v důležitých kategoriích hodu do dálky a odpalu, kde se jejich svěřenci umístili v první trojce.

„Bylo to těžké, protože jsme měli tři děti, které hrály na turnaji poprvé a věkem jsou ještě sedmiletí. Neztratily se i když z toho měly strach, ale podržel je základní kádr těch zkušenějších. Všechny týmy jsme přepálili. Jsem na ty děti pyšná. Užily si to a o to hlavně jde,“ řekla po turnaji trenérka Iva Kretková.

Koncem června tak mladé hráče i hráčky Klasiku čeká třídenní turnaj v Brně. Na něm budou moct navázat nejen na vítězství z kvalifikačního turnaje, ale také na výborné výkony z loňského roku. Vloni Frýdek-Místek všechny zaskočil 4. místem v kategorii Masters. Držte nám palce!

 

Vítězný tým U8 na stříbrném FirstCupu

 

G
M
T
Y
Hlasová funkce je omezena na 200 znaků