čtvrtek 9. května 2024

Mládež Klasiku je na vítězné vlně

V uplynulých sedmi dnech odehrály mládežnické kategorie pěknou várku zápasů. Pojďme se proto podívat, jak se jim dařilo.

U15

Kadeti ve středu 8. května nastoupili ke dvěma duelům proti olomouckým Skokanům. A byly z toho dvě vysoké výhry, když Klasik vyhrál nejdříve 11-0 a ve druhém utkání pak 12-2. Díky tomu se Frýdek-Místek stále drží na druhém místě tabulky s těsnou ztrátou na první Arrows Ostrava. 

U13

"Třináctky" v sobotu odjely do Orlové, aby vyzvali tamní Snails. Domů si nakonec přivezly dvě výhry po výsledcích 13-0 a 12-3. V sezóně si tak zlepšily bilanci, když aktuálně mají na kontě 4 výhry a stejný počet proher.

U11

Tato kategorie měla náročný program, když odehrála soutěžní zápasy v neděli i ve středu. Nejdříve jí čekal dvojzápas v Ostravě proti domácím Arrows. V prvním souboji Klasik podlehl 5-15, což byla první prohra v této sezóně. Druhý zápas již ale Frýdek-Místek zvládal a zvítězil 11-9.  Grand slam homerunem se blýskl Matyáš Holeš.

© Lenka Bužková

Ve středu pak na žáky čekal výjezd do Šumperk. Tam Klasik proti předposlednímu celku nezaváhal a po výhrách 9-3 a 15-4 drží první místo tabulky.

© Lukáš Podhora

U9

Devítky v sobotu hostily druhý letošní turnaj Coatchpitch Tour U9 a vedly si náramně. Nejdříve ve skupině porazily Orlovou (11-2) i Opavu (6-0) a z prvního místa postoupily do semifinále. V něm na Klasik čekal souboj se Skokany, ale těm nepovolil ani bod a po výhře 8-0 postoupil do finále. 

V souboji o první místo již na Frýdek-Místek čekala Ostrava, která také turnajem prošla bez prohry. Ve vyrovnaném souboji ale nakonec zvládl Klasik duel lépe a po výhře 11-9 slavil prvenství na turnaji. Díky tomu se posunul na druhé místo tabulky soutěže, kde je v těsném závěsu za prvními Arrows.