neděle 5. května 2024

Klasik přivezl z Hané jednu výhru

 

Až v pátém kole poprvé v této sezóně odehráli baseballisté Frýdku-Místku zápasy na hřišti soupeře. Jejich první cesta vedla na Hanou, kde v Olomouci vyzvali domácí Skokany.

Olomouc v této sezóně nepotvrzuje papírové předpoklady a drží se na spodku tabulky. Jenže hned v úvodu prvního zápasu dokázala odskočit do vedení 4-0. Nutno říct, že s přispěním chyb v obraně Klasiku. Hostující obrana udělala další zbytečný error i v následující směně, po které frýdeckomístečtí hráči prohrávali již 2-6.

Jenže ve třetí směně předvedli pálkaři Klasiku bodový uragán a sedmi doběhy otočili skóre ve svůj prospěch. Venezuelský nadhazovač soupeře se sice také nemohl spolehnout na fungující obranu, ale Klasik mu dokázal ve čtyřech směnách nadělit 10 doběhů. To Američan Da’Reese Gutierrez i obrana Klasiku se po otočce dostali do pohody a soupeře již nepouštěli do tlaku. Od šesté směny pak šel na kopec Viktor Gajdica, jenž dokázal navázat na výkon svého předchůdce a ve čtyřech směnách povolil pouze jeden doběh. Klasik tak nakonec zvítězil 12-7, když soupeře přehrál ve všech ohledech. Mladý Adrián Mück na pálce předčil i své zkušenější kolegy, když jako jediný hráč Klasiku zaznamenal 3 úspěšné odpaly.

Byl to právě Mück, kdo se postavil na kopec Frýdku-Místku do druhého zápasu. Bohužel ani tentokrát do duelu nevstoupil Klasik dobře, když po první směně prohrával 0-5. V dohrávce druhé směny ale nad olomoucké hřiště dorazil déšť a zápas tak byl na půlhodiny přerušen. Déšť pak pokropil frýdeckomístecké pálky a ty začaly být produktivnější. Bohužel to stejné se dalo říct i o těch olomouckých, což znamenalo, že Klasik manko nedokázal výrazněji stahovat. Navíc ve druhé polovině utkání to už byli opět jenom domácí, kdo stahoval další doběhy, což v rezultovalo v prohru 5-14.

„Po prvních dvou hitech na začátku zápasu jsem přestal být koncentrovaný a nekladl jsem takový tlak, který se ode mě očekává, což chci napravit příští víkend,“ řekl po sobotě zkušený Jindřich Adamus. „Ale dopadlo to dobře. Jsem rád aspoň za jednu výhru. Liga je totiž maximálně vyrovnaná a postup do Top 6 je pro nás nutnost. Pokud pojedeme v podobném tempu, tak máme postup jasný,“ neskrývá ambice baseballista Frýdku-Místku.

Díky jedné výhře v Olomouci se Klasik opět posunul o místo výš v prvoligové tabulce s bilancí 6 výher a 4 prohry. Před nimi jsou jenom baseballisté Hippos Brno, kteří jsou také příštím soupeřem Klasiku. Pokud by si z Brna frýdeckomístečtí odvezli také alespoň jednu výhru, tak by si mohli zajistit účast v TOP 6.