čtvrtek 16. května 2024

Walkoff výhra i prohra "třináctek" s Opavou

 Netradičně v úterý odehrály naše "třináctky" domácí dvojzápas s opavským Hitem. Po dvou zajímavých duelech z nich bereme jednu výhru a jednu prohru.

V prvním zápase to dlouho na výhru Klasiku nevypadalo. Naopak Hit si vybudoval slibný náskok a vše směřovalo k jeho výhře. Jenže mladý výběr Frýdku-Místku v závěru zabral, aby nakonec utkání v závěru osmi doběhy otočil. Vítězný doběh stáhl svým odpalem Vojtěch Macháček a hráči i rodiče mohli slavit výhru 14-13.

 Druhý duel již nebyl tolik bohatý na doběhy a vládli mu spíše nadhazovači. Bohužel Klasik již nedokázal navázat na předchozí vítězství a duel prohrál 3-5.

"V prvním zápase jsme udělali dost chyb v poli, takže nám soupeř bodově odskočil a na pálce jsme se nedokázali prosadit. Naštěstí se v dohrávce podařilo obsadit mety a po sérii odpalů a chyb soupeře jsme zápas 8 body otočili. Ve druhém zápase Opava zahrála v poli několik těžkých míčů a my proto nestáhli důležité body. Nakonec z toho byla prohra, ale s celkovým výkonem jsme spokojení. Velká poklona patří nadhazovačům, kteří zahráli většinu outů a tím velmi pomohli nejisté obraně," zhodnotila dvojzápas trenérka Michaela Grocholová.

Klasik tak má po této sérii stále vyrovnanou bilanci (5-5) a patří mu dělené 2. místo pravě s Opavou. Nejbližší zápas v soutěži navíc sehraje opět se stejným soupeřem, tentokrát ale na jeho hřišti ve čtvrtek 30. května.