pondělí 18. března 2024

Devítky ovládly zimní Winter Tour U9

 


 

Poslední turnaj v rámci Winter Tour U9 hostil v neděli frýdecko-místecký baseballový klub Klasik. V něm mladé baseballové naděje z Frýdku-Místku dokázaly opět zvítězit a s přehledem tak získaly první místo v zimní halové lize.

Mladí hráči i hráčky Klasiku v konkurenci dalších čtyř mužstev v ani jednom ze čtyř turnajů neskončili na horším než druhém místě. A právě tato konzistence výkonů jim v konečném účtování přinesla konečné první místo s pohodlným náskokem před druhými Arrows Ostrava.

„Pro mě je důležité, že se děti posouvají a vyvíjí. A to se děje. Je to vidět na těch zápasech. Ne každý vyjde, ale nám tedy docela vycházely. Děti to baví, což je za mě to nejdůležitější,“ hodnotí Winter Tour U9 trenérka Iva Kretková. „Receptem na úspěch je to, že to děti baví, že jsou zapálené pro sport. Můžu je trénovat, jak chci, ale drilováním je pro baseball nenadchnu. Pořád je to o tom, aby to děti bavilo.“

Domácí finálový turnaj byl demonstrací dobré práce Klasiku s mládeží. Ten neprohrál ani jeden ze čtyř duelů, ale navíc měl na lavičce dostatek dětí, ze kterých málem složil dvě mužstva.

Nyní již kategorii U9 postupně čeká přesun na venkovní hřiště a příprava na letní soutěž. V ní se již v dubnu podívají do Orlové, kde kromě domácích Snail vyzvou také Arrows, Hit Opava, olomoucké Skokany a Cannibals Šumperk. Doma pak hostí turnaj 4. května.