úterý 12. března 2024

"Osmičky" i "devítky" vyjely na turnaj do Hrotovic

Až na Vysočinu si vyjely dvě kategorie mladých "Klasiků", kde na ně čekaly turnaje s velmi těžkými soupeři. Kluci a holky pod vedením trenérského due Iva Kretková a Aleš Haladej obstáli velmi dobře a domů si vezou spoustu zkušeností. 

Nejdříve se v sobotu v hale Sport V Hotelu představili v sobotu hráči a hráčky kategorie U9. Na ty hned po příjezdu čekal duel s rozehranou Olympií, ale v úvodu to na dětech nebylo znát, když po první směně remizovali 4-4. Ve zbytku duelu již ale na skvělý vstup nenavázali a nakonec z toho byla prohra 7-14. Hned v dalším utkání ale Klasik potrápil brněnské Draky a jen těsně nezvítězil. Okamžitě po tomto zápase na mladé talenty čekal další souboj s domácími Nuclears, kdy se již sečetla dlouhá cesta a tři zápasy v krátkém sledu. Nakonec z toho rezultovala třetí prohra. 

Protože ale jádro týmu mohlo hrát i o den později v kategorii U8, využili rodiče i trenéři možnost přespat v hale baseballového klubu Nuclears v Třebíči. Po společné večeři si děti aktivně "odpočinuli" a do spacáku se šlo až pozdě večer. 

Jenže kratší doba spánku v neděli na týmu nebyla znát. Klasik totiž do nového turnaje vstoupil s chutí a hned v prvním utkání porazil domácí Nuclears. Ve druhém zápase pak v dramatické koncovce přehrál Techniku Brno a až v posledním duelu podlehl Olympii Blansko. I tak z toho nakonec bylo parádní druhé místo. 

Cesta domů do Frýdku-Místku tak byla mnohem veselejší. Děti si dostatečně zahrály proti kvalitním soupeřům, otužily vztahy v týmu a již nyní se těší na poslední turnaj Winter League U9, který hostí již tuto neděli.