pátek 8. března 2024

Klasik posílí americký baseballista Da'Reese Guttierez

 

Pro letošní sezonu První ligy přivádí baseballový klub Klasik Frýdek-Místek zahraniční posilu. To je Da’Reese Gutierrez, který již přiletěl do Česka a o víkendu se zapojí do klubového dění.

Čtyřiadvacetiletý Gutierrez zatím hrával pouze ve Spojených Státech a angažmá v Klasiku je jeho prvním v Evropě. Po střední škole působil v různých amatérských i poloprofesionálních ligách na Floridě. V Palm Beach Mens League si dokonce odnesl ocenění pro nejlepšího nadhazovače sezóny a nasbíral také nejvíc úspěšných odpalů v soutěži.


 

Americký baseballista se navíc může pochlubit svou univerzálností, protože trenéři jej budou moct využívat na nadhazovacím kopci, ale také kdekoliv v poli. Jeho nejrychlejší nadhozy dosahují rychlosti až 145 kilometrů v hodině. Navíc je jedním z mála pálkařů, který může pálit z obou stran pálkařského boxu, což bude přidělávat starosti nadhazovačům soupeře.

„Vybrali jsme si Reeseho z důvodu, aby výkonnostně podpořil náš A-tým, ale také aby přinesl novou perspektivu do přípravy. Věříme, že přinese nový vítr, nové nápady a techniky do tréninku. Má hodně zkušeností z různých úrovní baseballu v USA. Také bychom byli rádi, kdyby nám pomohl s motivací menších dětí a vypomáhal na trénincích mladších kategorií,“ říká k nové posile předseda klubu Marcel Pardík.

Gutierrez je po osmi letech první významnou zahraniční posilou Klasiku, který historicky sází zejména na vlastní odchovance. V sezoně 2016 v týmu působil Venezuelan Javier Avendano. V minulém roce pak do několika duelů zasáhl také ukrajinský baseballista Oleksandr Kosťučenko