úterý 19. března 2024

Kategorie U13 bere z Winter League třetí místo

 


Winter League U13 měla v neděli na programu svou finálovou část. Stejně jakou předešlé zápasy, tak i vyvrcholení ligy se odehrávalo v hale SPŠ ve Frýdku-Místku. A to nabídlo vše. Skvělé výkony, zklamání, překvapení i velký obrat.

Do finále vstupovali baseballisté Klasiku z prvního místa, když v základní části soutěže ani jednou neprohráli. Do semifinálového utkání tak nastoupili proti čtvrtému celku HIT Opava. Ačkoliv v základní části Klasik dokázal HIT porazit 4-2, tak v semifinále na tento výsledek nenavázal a svému soupeři podlehl těsně 2-3. Prohra tak frýdecko-místecké baseballisty odsoudila do boje o konečné třetí místo.

Na svého soupeře si ale museli počkat několik hodin, protože ten vzešel z druhé semifinále mezi Arrows a Skokany. V něm to byli právě hráči z Olomouce, kteří tahali za kratší konec a postavili se tak domácím borcům ve vzájemném souboji.

Utkání o bronz dlouho vypadalo lépe pro hráče z Hané, kteří drželi vedení 1-0. Klasik ale dokázal v posledním možné chvíli duel zvrátit na svou stranu. Po zkráceném odpalu Matyáše Červenky udělala obrana Skokanů dvě chyby, které domácí využili a doběhli pro dva kýžené body. Díky tomu zvítězili 2-1 a mohli se radovat z bronzových medailí.


 

„V konečném důsledku jsme s třetím místem spokojeni. Po prvním místě v základní části jsme pomýšleli na lepší umístění, ale bohužel nám úplně nevyšlo semifinále. V zápase o třetí místo jsme také nezačali úplně dobře, ale jsme rádi, že kluci v dohrávce zabrali, naplnili mety a přišla ulejvka, která stáhla vítězné body,“ řekla po turnaji trenérka Klasika Michaela Grocholová.

Také pro kategorii U13 tímto turnajem definitivně skončila zimní část a nyní se již začne připravovat na letní sezónu. Tu odstartují 6. dubna dvojzápasem s Orlovou. „Pro nás byla vždy zimní liga o tom si vyzkoušet hlavně nadhazovače a případně nějaké taktické věci, které se v tréninku těžko simulují. Zároveň pálkaři můžou zažít reálný nadhoz a běžci si osahají pohyb po metách. Samotná zimní příprava už finišuje a myslím, že proběhla velmi kvalitně. Měli jsme dostatek tréninkových jednotek, kde jsme mohli drilovat jak házení, tak i pálení a už vyhlížíme start jarní části na hřišti, kde už můžeme všechny tyto nové dovednosti naplno zúročit,“ zhodnotila zimní část trenérka.

Vítězem Winter League U13 se nakonec stali hráči Arrows Ostrava, kteří ve finále přehráli HIT Opava 2-0.