čtvrtek 18. dubna 2024

Junioři opět porazili Ostravu

Podruhé v krátké době nastoupili junioři v Extralize U18 proti baseballistům Ostravy. A také tentokrát z toho byla výhra.

Klasik i na hřišti soupeře nastoupil proti domácím bez bázně, když hned v první směně dokázal stáhnout 4 doběhy. Všechny navíc přišli v momentě, kdy již domácí zahráli 2 outy. První bod stáhl Daniel Kryštof, jenž odehrál výborný zápas. Ten zakončil s bilancí 3 hity, 2 stažené doběhy a 1 doběh. Před ním pálicí Tobiáš Tikal zaznamenal 3 mety zdarma a jedno trefení, čímž měl také stoprocentní úspěšnost.

Na kopci Frýdku-Místku opět začínal Adrián Mück. Ten tentokrát hodil pouze 2.2 směny, ale v nich rozdal 6 strikeoutů a Arrows proti němu stáhli jenom jeden doběh. Následně dostal za úkol duel doházet Matěj Chorobik. Ten nakonec dovedl utkání až do vítězného konce, když v 4.1 odházených směnách rozdal 7 strikeoutů.

Matěj Chorobik tečuje ostravského Šíchu © Pavel Chorobik

 

Klasik v utkání nakonec přehrál Arrows 7-4, když vyhrál také na hity 6-4. Jediná statistika, kde hosté byli horší než soupeř, byly chyby. Těch Klasik vyprodukoval až šest oproti dvěma domácím. I proto měli Mück s Chorobikem v kolonce umožněných doběhů nulu.

Junioři nyní mají bilanci 2 výhry a 2 prohry a drží se na děleném třetím místě tabulky skupiny Morava. Teď na svěřence trenéra Martina Dronga čeká delší pauza, když nejbližší utkání odehrají až 5. května, kdy doma přivítají ve dvojzápase brněnské Hrochy.