úterý 30. dubna 2024

Hodnocení po prvních čtyřech kolech základní části První ligy

Základní část První ligy se v uplynulém týdnu přehoupla do druhé poloviny, takže přichází čas si bilancovat první 4 kola soutěže.

Klasik odehrál čtyři dvojzápasové série, z nichž dvě vyhrál, jednu remizoval a v poslední prohrál. V součtu tak mají muži na kontě 5 výher a 3 prohry. To je aktuálně řadí na třetí místo tabulky soutěže s úspěšností .625 za prvními Hippos Brno (.833) a Technikou Brno (.667). Připomeňme si, že po základní části, která čítá 7 kol/dvojzápasů, se týmy rozdělí. Prvních šest bude bojovat o postup do extraligové baráže. Zbylé dva celky pak nastoupí do Nadstavby o 1. ligu.

Zajímavý je pohled do prvoligových tabulek individuálních výkonů. Klasik letos předvádí dobrou agresivitu na metách, z čehož rezultuje již 35 krádeží celkem (3. místo v lize). Není proto divu, že hned dva hráče najdeme v TOP 5 První ligy. Da'Reese Gutierrez a Jindřich Adamus se se sedmi krádežemi dělí o druhé místo. Americký baseballista je s osmi RBI a dvanácti hity 4. nejlepší v První lize.

Mezi nadhazovači je aktuálně druhý v lize s ERA 1.29 zkušený Martin Drong. Gutierrez je pak v TOP 5 v počtu odházených směn (17.1) a strikeoutů (23).

Šimon Urban již má na svém kontě dvě výhry © Pavel Chorobik

 

Nejvíce asistencí v lize na out má Michal Baker, který se zasloužil o 30 outů Klasiku v dosavadním průběhu sezóny.

Po sobotním dvojzápase jsme proto položili pár dotazů k dubnovým zápasům manažerovi Jakubu Kaplanovi.

Jakube, pojďme se ještě podívat na druhý zápas s Technikou. V něm jste vyhráli na hity 11-6, měli jste méně chyb a stejně jste prohráli.

Nedokázali jsme hity udělat v důležitých chvílích, když jsme dostali běžce na metu. co si vybavuji, měli jsme plné mety bez outu a neudělali jsme ani bod. To byl kámen úrazů. Můžeš mít hitů, kolik chceš, ale když je nedáš ve správný moment, tak to nejde. 

Celkem dost hráčů skončilo utkání předčasně kvůli zranění. Jak to vypadá?

Myslím si, že je to v pohodě. Doufejme, že se všichni dají dokupy. Dnes to byl špatný den na zranění. Ale snad to bude v pohodě a nic vážného to není. Uvidíme. Budeme to řešit a snad to bude dobré. (Zranění nakonec vyřadí ze hry Michala Bakera na 1 až 2 týdny - pozn.red.)

Martin Drong je jedním z hráčů, který se v sobotu zranil © Pavel Chorobik

Po osmi zápasech doma máte bilanci 5 výher a 3 prohry. Jsi s tím spokojený?

Určitě jsem chtěl víc, protože vždy chceš víc a chceš vyhrávat. Je to docela dobrý. Jsem s tím spokojený. Pořád jsme nahoře. Dokud máme pozitivní bilanci, tak jsem s tím spokojený. Ale rád bych přidával jen pozitivní body.