neděle 7. dubna 2024

Klasik vstoupil do nové sezóny vítězně

 

Vstup do nové sezóny se baseballistům Frýdku-Místku povedl na výbornou. V domácím dvojzápase dokázali dvakrát porazit Miners Kladno a zatím jsou stoprocentní.

Ještě před startem prvního utkání hodil slavnostní nadhoz dvojnásobný juniorský mistr v šipkách Adam Gawlas. Následně mohli fanoušci poprvé vidět ve hře novou posilu Američana Da’Reeseho Gutierreze, jenž začínal na kopci Klasiku. A ten hned ukázal, že letos by mohl dělat problémy nejen pálkařům soupeře, ale i jejich nadhazovačům. Na kopci totiž odházel 4 směny a povolil v nich jen 3 doběhy. Sedm pálkařů navíc z boxu poslal se strikeoutem. Ještě lépe si vedl na pálce, kde zaznamenal 1 úspěšný odpal a zisk tří met zdarma. Duel na kopci doházel Jakub Kaplan, který Kladnu povolil pouze další dva doběhy. Michal Baker si jako jediný pálkař Klasiku připsal dva úspěšné odpaly a dva doběhy. Domácí tak po posledním outu mohli slavit první výhru v sezóně, když Kladno porazili 9-5.

Da'Reese Gutierrez na pálce

O několik desítek minut později následoval druhý zápas mezi stejnými soupeři. Tentokrát Klasik vsadil na kopci na mladého odchovance a člena české juniorské reprezentace Adriána Mücka. Ten se ale v první směně trochu trápil s kontrolou nadhozů, čehož soupeř využil k tomu, aby odskočil do vedení 4-0. Jenže následně Mück dokázal najít správný rytmus a v dalších třech směnách nepovolil žádný další doběh.

„Až moc jsem se na sebe soustředil a snažil jsem se dělat zbytečně věci navíc. Pak jsem začal zpomalovat a být trochu volnější. Začali to pálit do vzduchu, bylo to lehčí. Nemusel jsem do toho dávat tolik energie a bylo to pak lepší,“ řekl ke svému výkonu mladý odchovanec Frýdku-Místku.

 

Adrián Mück nadhazuje.jpg
 

Po Mückovi šel na kopec Šimon Urban, který předvedl parádní výkon, když v pěti směnách pustil na metu pouze tři hráče. Díky tomu tak Klasik dostal šanci s výsledkem ještě něco udělat. Tuto příležitost domácí náležitě využili, když postupně přidávali doběhy, a nakonec duel otočili na konečných 9-4. Utkání se vydařilo zejména Ondřeji Gurníkovi, který si připsal 3 úspěšné odpaly.

„Dnes jsme plnili signály, hráli jsme agresivně na metách. Na pálce jsme na tom byli hodně dobře. Bylo tam dost dobrých kontaktů a odpalů. I v poli jsme zahráli dobře. Musím říct, že jsem spokojený,“ hodnotil dvojzápas hrající trenér Klasiku Jakub Kaplan.

„Řekl bych, že jsme nezačali moc vábně. Myslím ale, že výsledek neodpovídal výkonům. Máme mladý tým, navíc jsme hráli daleko a museli jsme vstávat v pět ráno, což se samozřejmě také ukázalo. Frýdek byl dobře připravený. Měli lépe připravenou koncentraci. Na našich mladých hráčích je vidět, že ještě na takové úrovni nejsou a ty zkušenosti sbíráme, což je pro nás důležité,“ řekl po zápasech manažer Kladna Petr Baroch.

Klasik může hned další sobotu navázat na výborný vstup do sezóny, když na svém hřišti přivítá pražský SaBaT. Ten v úvodní sérii odehrál dva zápasy s Technikou Brno a připsal si po jedné výhře i prohře.