úterý 9. dubna 2024

U13 na úvod dvakrát porazila Orlovou

Jako úplně první vstoupili do nové sezóny baseballisté kategorie U13. V domácím prostředí nenechali nic na náhodu a dvěma přesvědčivými výhrami započali nový ročník soutěže.

První utkání dvojzápasu s Orlovou začalo o dvě hodiny dříve, než letošní premiéra mužského týmu. A tak fanoušci, kteří přišli dříve na První ligu, mohli sledovat velmi dobrý výkon mladých nadějí Klasiku. Ti hned v prvním utkání soupeři prakticky nic nepovolili a zvítězili 12-1. 

Ještě lepší výkon frýdeckomístečtí podali ve druhém duelu, kdy Orlová nedokázala stáhnout ani jeden doběh. Velkou měrou se na tom podílel Richard Rusnák na kopci, který odházel tři bezchybné směny. Když se v závěru Orlová nadechovala k možné korekci skóre, tak utkání zakončil dvojautem Matyáš Kartaš. Díky tomu tak Klasik zvítězil 12-0.

"S výsledky obou zápasů jsme velice spokojení. Samotné skóre vypadá jednoznačně, ale soupeř nám nic nedal zadarmo a každý bod odpracoval celý tým. Řešili jsme také nepříjemnost, že jeden z hráčů musel být ve druhém zápase po trefení nadhozem odvezen sanitkou k lékaři, ale vyšetření naštěstí vyloučilo závažnější zranění. V ten moment šly naše výkony dolů, ale dokázali jsme se vrátit zpátky. Jelikož to byly první zápasy venku, tak jsme odhalili ještě několik drobných nedostatků, na kterých budeme dále na trénincích pracovat," řekla po zápasech trenérka Michaela Grocholová

Klasik nyní čeká delší pauza, protože v lize odehraje další zápasy až koncem dubna, kdy o další výhry zabojuje na hřišti v Šumperku proti domácím Cannibals.