úterý 2. dubna 2024

Již v sobotu začíná nová sezóna První ligy

 

Již v sobotu vstoupí do nové sezóny ve druhé nejvyšší baseballové soutěži hráči Klasiku Frýdek-Místek. Letos opět s mladými odchovanci v sestavě se chtějí poprat o místenku v baráži o Extraligu.

V letošním roce se v První lize nově bojuje pouze o dvě místenky do baráže, o to složitější bude se do ní dostat. Navíc z Extraligy loni spadl trojnásobný mistr České republiky Technika Brno a baseballisty z Frýdku-Místku tak čekají náročné boje. Hned v úvodním dvojzápase na svém hřišti přivítají nováčka soutěže Miners Kladno, které ale těží ze spolupráce s loňským finalistou Extraligy Tempem Praha a ve svém kádru bude využívat i jejich hráče.

Frýdeckomístečtí ale letos nenechávají nic na náhodu a po dlouhých osmi letech opět přivedli posilu ze zámoří. Tou je americký baseballista Da’Reese Gutierrez, jenž by měl tým posílit na kopci, na pálce, ale také při tréninku mládeže.

„V této sezóně budeme chtít opět zapojit mladé hráče a zapojovat je o dost víc, aby si zvykali. Přivedli jsme zahraniční posilu, která by jim v tomto měla pomoct. Chtěli bychom se porvat o extraligovou baráž. Nebude to jednoduché, ale jsem přesvědčený, že máme kvalitní tým. A když se přidají i mladí, tak to bude super,“ přibližuje předsezónní cíle hlavní trenér Klasiku Jakub Kaplan.

„Po delší zimní pauze se obzvlášť těším na novou sezónu a tento rok se velmi těším na domácí zápasy. Zatím to vypadá, že to bude ještě lepší a větší než minulý rok a nemůžu se dočkat až to s kluky začneme opírat o ten nový plot,“ říká s úsměvem Jindřich Adamus, který v minulosti působil také v Extralize v dresu Olomouce.

Los První ligy byl letos pro Klasik příznivý, protože první čtyři kola odehraje na svém hřišti. Fanoušci ve Frýdku-Místku si tak můžou všechny dubnové soboty vyhradit speciálně na baseballové zápasy. Sportovní zážitek by jim mohl zlepšit také upravený plot ve vnějším poli a také tradiční občerstvení u tribuny.

Slavnostní úvodní nadhoz letošní sezóny navíc přijde hodit dvounásobný juniorský vicemistr světa v šipkách Adam Gawlas

 

Rozpis domácích zápasů:

Datum

Hod.

Domácí

Hosté

So 6. 4. 2024

12:00

Klasik Frýdek-Místek

Miners Kladno

 

15:00

Miners Kladno

Klasik Frýdek-Místek

So 13. 4. 2024

12:00

Klasik Frýdek-Místek

SaBaT Praha

 

15:00

SaBaT Praha

Klasik Frýdek-Místek

So 20. 4. 2024

12:00

Klasik Frýdek-Místek

Olympia Blansko

 

15:00

Olympia Blansko

Klasik Frýdek-Místek

So 27. 4. 2024

12:00

Klasik Frýdek-Místek

Technika Brno

 

15:00

Technika Brno

Klasik Frýdek-Místek