čtvrtek 11. dubna 2024

Junioři vstoupili do sezóny dvojzápasem na Vysočině a domácím derby s Arrows Ostrava

Tři zápasy ve čtyřech dnech odehráli na začátku nové sezóny junioři Klasiku. Omlazený tým v nich ukázal svůj potenciál a potěšil fanoušky výhrou v derby.

V neděli odjela juniorka až do Třebíče, kde na místním stadionu Na Hvězdě sehrála dva duely proti domácím Nuclears. Klasik v obou dvou duelech nedokázal ani jednou zvítězit a domů si vezl prohry 3-16 a 6-17.

"Byl jsem překvapen, že všechno fungovalo dle plánu. Kluci, kteří chodili na tréninky, snažili se poslouchat a dělat nějaké věci, tak dokázali udržet vše jak jsme si řekli. I přes vysoké prohry bylo toho spoustu baseballového a ve druhém jsme dokonce Třebíč na hity přepálili. Co se očekávalo, tak mladí kluci neudrželi silný tým na uzdě. Ale ať byl výsledek jakýkoliv, tak byla nálada velmi podobná. Nebyly tam sklopené hlavy a vnitřní konflikty. Kluci byli parta a všechny směny využili k tomu, aby se zlepšovali," pochvaloval si začátek sezóny trenér Martin Drong.  


Ve středu pak doma chtěli junioři zabojovat o první výhru v sezóně. V cestě jim ale stáli baseballisté Arrows Ostrava. Klasik v utkání postavil na kopec Adriána Mücka a ten ukázal své kvality, když 4 směny držel Ostravu jen na dvou bodech. Až v páté směně Arrows udeřili, když dokázali stáhnout 5 doběhů.

V té době již ale Frýdek vedl 10-2, když domácí pálkaři ve třetí směně zabrali a sedmi doběhy si vybudovali solidní náskok. 

Mück nakonec na kopci vydržel až do šesté směny a do statistik si připsal 10 strikeoutů. Po něm poslali trenéři do hry Fabiána Bužka, jenž duel dovedl do vítězného kopce a konto strikeoutů pálkařů Ostravy rozšířil o další 3. Frýdek-Místek tak nakonec zvítězil 11-9.

"Jsem rád, že Adrián zaházel svůj standard. Je super, že tým ho dovedl k vítězství výkony na pálce. Neřekl bych, že obrana byla super koncentrovaná a skvělá. Pokud jde o snažení a čtení signálů a snaha vyhrávat stavy na pálce, tak to bylo úplně skvělé. Fenomenální bylo, jak jsme to zavřeli. Mašťa (Jan Maštalíř - pozn.aut.) se celou zimu věnoval nadhazovačům a vytipoval si kluky, kteří na tom můžou být dobře. Fabián Bužek v zimě trénoval šestkrát týdně, poslouchal a zlepšoval se. My jsme věděli, že je schopný házet strajky a házet dobře. Co jsme nevěděli, tak že to zavře až s takovým přehledem," hodnotil derby trenér U18.

 Na juniory již v dubnu čeká pouze jedno utkání, když přiští středu odehrají další derby s Arrows, tentokrát ale na hřišti soupeře.