pondělí 10. června 2024

Devítky po vyhraném turnaji poskočily na první místo ligy

 Další velmi povedený turnaj má za sebou kategorie hráčů i hráček do devíti let. V Ostravě totiž devítky dokázaly porazit všechny soupeře a připsaly si další vítězný turnaj.

Na Arrows Parku měli trenéři k dispozici hned 14 členů, když své první zkušenosti sbírali nováčci i mladší hráči. A hned první duel s domácí Ostravou pro ně byl velkou školou. Arrows totiž v první směně odskočili rychle do vedení 3-0. Jenže pak se mladí Klasici probrali a výbornou hrou v obraně další doběhy nepovolili. Naopak v poslední směně zabrali také na pálce a walk-off stylem duel otočili ve svůj prospěch, aby vyhráli 4-3.

© Táňa Vroblová

Jen pár minut po prvním utkání odehrál Klasik další souboj, tentokrát se Skokany. Olomoučtí na naše rozehrané mladé hráče nestačili a Klasik tak zaknihoval výhru 10-4. Tím si také zajistil první místo ve skupině A a musel čekat na to, s kým si zahraje semifinále.

Výsledky druhé skupiny nakonec určily, že soupeřem nám budou "kanibalové" ze Šumperka. Protože se s tímto týmem tolik v sezóně nepotkáváme, byli jsme zvědaví, jak si děti povedou. Nakonec z toho ale byla naše nejvyšší výhra na turnaji, když jsme zvítězili 17-2. To znamenalo postup do finále, kde na nás znovu čekali domácí Arrows.

 

© Táňa Vroblová

Stejně jako v prvním utkání, tak i v tomto šli první do vedení ostravští, když stáhli jeden doběh. Následně znovu zafungovala naše obrana a byli jsme to my, kdo začal přidávat další body. Až za stavu 7-1 se znovu prosadil i soupeř, ale víc než další dva body jsme mu nepovolili.

Talentovaná mládež Klasiku tak opět ukázala své kvality a turnajem nakonec prošla bez jediného zaváhání. V rámci Coachpitch Tour U9 jsme vyhráli druhý turnaj v řadě, díky čemu jsme v tabulce přeskočili Ostravu. O celkovém vítězi se tak rozhodne 21. září, kdy se hraje poslední turnaj sezóny v Olomouci.

© Táňa Vroblová