neděle 30. června 2024

Klasik stále drží druhé místo v TOP 6 První ligy

 

Jakub Kaplan podal proti Hippos heroický výkon © Pavel Chorobik

Další dva zápasy v rámci TOP 6 První ligy odehráli baseballisté Frýdku-Místku uplynulý víkend. Na svém hřišti přivítali brněnské Hippos, se kterými dokázali jednou zvítězit.

První zápas soupeř postavil na kopec slovenského reprezentanta Martina Gieciho. Ten potvrdil, že byl právem nejlepším nadhazovačem základní části První ligy a v Extralize patří mezi nejlepší relievery. Domácí pálkaři se proti němu nedokázali výrazněji prosadit a v pěti směnách nezískali ani jeden doběh.

Domácí startér Šimon Urban držel nulu první tři směny. Následně se proti němu začali hosté prosazovat, a nakonec mu nadělili pět doběhů. V páté směně jej pak vystřídal Jakub Kaplan, jenž duel doházel. Hippos proti němu přidali již pouze dva body, které ale šly na vrub chybám v obraně Klasiku. Ten si vytvořil tlak až v poslední směně zápasu, ale z obsazených met s jedním outem vytěžil pouze jeden doběh. Hippos tak zvítězili 7-1.

Zraněními sužovaný Frýdek-Místek řešil dilema, koho postavit na kopec ve druhém utkání. Nakonec si míč vzal Jakub Kaplan, jenž už měl v ruce 4 odházené směny z prvního duelu. A hrající manažer se podal heroický výkon, když odházel sedm směn a umožnil v nich pouze 4 doběhy.

Klasik tentokrát pálil hned od úvodní směny, kdy stáhl tři doběhy. Hippos sice hned z dalšího útoku vyrovnali, ale domácí sérií osmi doběhů v řadě hostům výrazněji odskočili, aby nakonec zvítězili rozdílem 14-4.

„Hippos mají velmi kvalitní mladý tým, který se vždy pere o vítězství a s jednou výhrou můžeme být spokojeni. Jakub Kaplan podal nadprůměrný výkon na kopci. Dal do toho srdce za celý tým. Jsem také rád, že jsem ukázal silu na pálce a potvrdil předchozí víkendy,“ řekl po zápase Jindřich Adamus, který si ve druhém utkání připsal 3 hity. Zápas ale dohrál se zraněným kotníkem a týmu tak bude minimálně jeden týden chybět.

Klasik se však stále drží na druhém místě tabulky TOP 6, které zaručuje postup do baráže o Extraligu. V nadcházejícím kole ale frýdeckomístečtí baseballisté odehrají dva zápasy na hřišti soupeře, když v sobotu na Hané vyzvou Skokany Olomouc.