úterý 18. června 2024

Junioři ani mladší kadeti na poháru nedokázali vyhrát žádný zápas

 Také kategorie U18 a U13 mají za sebou svá vystoupení na Českém baseballovém poháru. Bohužel juniorům i mladším kadetům se na výhry nepovedlo dosáhnout.

U18

Junioři přitom nebyli daleko vítězství hned v prvním utkání proti Eagles Praha. V něm podal výborný výkon na kopci Adrián Mück a před dohrávkou sedmé směny Klasik vedl 3-2. Bohužel v dohrávce udělala obrana dvě chyby, čímž dovolila soupeři vyrovnat. V nastavení se pak prosadil pouze náš soupeř a Pražané tak zvítězili 4-3. 

Ve druhém utkání proti Technice Brno již Klasik celý čas jen dotahoval náskok soupeře. Navzdory dobrému nadhozu si junioři připsali pouze jeden doběh, což stačilo pouze na prohru 1-4 a poslední místo ve skupině B. Klasik tak byl odsouzen k bojům ve skupině o 9.-14. místo. 

Frýdeckomístečtí v ní nejdříve nastoupili proti Domažlicím. V tomto zápase ale Klasiku příliš nevyšel nadhoz, když "Vlkům" povolili 11 doběhů. Naopak proti Veronice Voseckej v sedmi dobězích junioři stáhli 9 doběhů, což tentokrát na vítězství nestačilo. Matěj Chorobik si v utkání připsal tříbodový homerun.

Na Klasik tak zbyl zápas o konečné 13. místo proti Olympii Blansko. A naši junioři vůbec enzačali špatně, když před dohrávkou třetí směny nad soupeřem vedli již 6-2. Jenže pak se začal prosazovat soupeř, který sérií šesti doběhů otočil skóre ve svůj prospěch. V sedmé směně ještě doběhl Jakub Rusz pro sedmý bod, ale víc již Klasik nedokázal a nakonec prohrál těsně 7-8. To odsoudilo Frýdek-Místek na poslední místo celého turnaje bez jediné výhry.

U13

Mladší kadeti vstoupili do poháru velmi nadějně, když v prvním utkání dlouho drželi Třebíč na nule a vedli 1-0. Bohužel v závěru favorizovaný soupeř zabral a dokázal duel otočit ve svůj prospěch. Mladí Klasici ale hned v dalším utkání ukázali, že umí hrát s jihomoravskými celky a až do závěrečné směny vedli nad Hippos Brno. Bohužel i tentokrát frýdeckomístecké hráče zradila koncovka duelu, v niž soupeř otočil zápas a zvítězil těsně 6-5.


 

Bohužel v sobotu již Klasik nedokázal navázat na páteční výkony a s Draky Brno i Olympií Blansko dvakrát vysoko prohráli. To znamenalo, že Frýdek-Místek skončí poslední ve skupině a nezajistí si postup do kvalifikace na Mistrovství ČR.


 

V neděli již měli frýdeckomístečtí odehrát pouze jeden zápas. S HIT Opava je čekal boj o konečné deváté místo. Jenže počasí bylo proti a kvůli dešti se utkání vůbec neodehrálo. Klasik tak skončil s opavským týmem na děleném 9. místě.