pondělí 3. června 2024

Junioři dvakrát ztratili zápas v poslední směně

 Velmi nešťastné dva zápasy odehráli junioři Klasiku v neděli proti Technice Brno. V obou duelech totiž soupeř zvrátil vývoj v poslední směně.

© Pavel Chorobik

První zápas pro nás nezačal dobře, když Technika dokázala odskočit do vedení 2-0 hned v první směně. Jenže pak se Adrián Mück rozházel a zabrala také pálka. Postupně mladíci v dresu Klasiku dokázali otočit skóre na 3-2. Bohužel v páté směně Technika dokázala vyrovnat, což slibovalo dramatický závěr. V sedmé směně musel jít Mück kvůli limitu nadhozů z kopce, čehož soupeř dokázal využít. Lukáš Gladiš Brňanům povolil tři hity, což rezultovalo v dva body. Bohužel v dohrávce jsme se již na metu nedostali a utkání tak pro nás skončilo prohrou 3-5.

Ještě nešťastnější průběh pro nás mělo druhé utkání. V něm výborně házel Matěj Chorobik, jenž v pěti směnách soupeři povolil pouze jeden doběh. Sám pak na pálce stáhl 3 body a před dohrávkou šesté směny jsme vedli již 5-1. Bohužel v tento moment do dění nepříjemně zasáhlo počasí a utkání bylo kvůli dešti na delší dobu přerušeno. 

Když se pak zápas znovu rozehrál, tak trenéři poslali na kopec Jakuba Rusze. Ten ještě v šesté směně soupeři tlak nepovolil, i když Technika stáhla jeden doběh po chybě obrany. Jenže v dohrávce sedmé směny jsme již nedokázali tříbodové vedení dotáhnout do vítězného konce a soupeř čtyřmi body duel otočil ve svůj prospěch. Technika tak zvítězila těsně 6-5.

Klasik je tak se dvěma výhrami stále na předposledním msítě tabulky před Arrows, kteří mají o jednu výhru méně (ale 2 zápasy k dobru)