neděle 23. června 2024

Junioři dvakrát prohráli s Draky Brno

 Velmi těžký soupeř čekal na naše juniory v sobotním dvojzápase. V něm totiž nastoupili proti brněnským Drakům a proti těžkému soupeři mohli jenom překvapit. To se nakonec nepovedlo a Klasik veze domů dvě vysoké prohry.

Mladíci Frýdku-Místku nebudou v dobrém vzpomínat zejména na první duel, v němž se vůbec nedokázali prosadit na pálce. Jediný hit Klasiku zaznamenal Štěpán Švarný a další kvarteto hráčů si připsalo alespoň zisk mety zdarma. To ale nestačilo k žádnému doběhu. Naopak Draci se proti našemu nadhozu prosazovat dokázali a nakonec zápas skončil rozdílem 10-0 po 5. směně.

Druhý zápas již byl z pohledu Klasiku o něco lepší, když pálkaři nasbírali 7 úspěšných odpalů. Tedy jen o dva méně než soupeř. Bohužel junioři byli velmi málo efektivní a dokázali z toho vytěžit pouze jeden bod. Ten přišel ve třetí směně, kdy Klasik naplnil všechny mety a následně Fabián Bužek ziskem další mety zdarma zapsal RBI. Nejlepším pálkařem ale byl Štěpán Švarný, jenž si připsal 3 úspěšné odpaly.

Na kopci začal Jakub Rusz, jenž povolil 7 doběhů ve čtyřech směnách. Následně přidal dvě směny s nulou Tobiáš Tikal a jeden doběh v sedmé směně stáhli draci proti Fabiánu Bužkovi. Draci tak nakonec zvítězili 9-1.

"Nadhazovači odvedli skvělou práci. Bylo tam hodně strajků, ale bohužel Draci jsou dobří hráči a hodně to trestali. Hold nedá se nic dělat. Byl to můj poslední zápas v této kategorii a osobně jsem spokojený. Byl bych rád, kdyby naši kluci pokračovali dále, více trénovali a soustředili se sami na sebe," zhodnotil dvojzápas Štěpán Švarný.

Juniorům tím skončila základní část, v niž zaznamenali pouze dvě výhry z 12 utkání. To znamená, že po základní části skončí s velkou pravděpodobností na předposledním místě.

G
M
T
Y
Hlasová funkce je omezena na 200 znaků