pondělí 24. června 2024

Muži se Skokany zvítězili v jednom utkání

Další dva zápasy odehráli baseballisté Klasiku Frýdek-Místek v rámci TOP 6 První ligy. V neděli na svém hřišti přivítali olomoucké Skokany.

Soupeř z Hané přijel do Frýdku-Místku hned s několika dlouholetými reprezentanty a domácí tak nečekal jednoduchý souboj. O tom se Klasik přesvědčil hned v úvodu první utkání, kdy Skokani dokázali stáhnout 5 bodů v prvních dvou směnách. Následně se ale americký nadhazovač Da’Reese Gutierrez rozházel k výbornému výkonu a v dalších šesti směnách již nepovolil ani jeden doběh. Kromě toho soupeřovým pálkařům nadělil 10 strikeoutů.

Jindřich Adamus © Pavel Chorobik

Domácí se tak mohli začít soustředit na pálku a postupně se jim povedlo skóre otočit ve svůj prospěch. Velkou měrou se o to přičinila dvojice Michal Baker a Jindřich Adamus, která zaznamenala celkem 7 ze 12 úspěšných odpalů Klasiku. Frýdek-Místek i díky tomu nakonec zvítězil 9-5.

Adrián Mück © Pavel Chorobik

Ve druhém duelu začal na kopci mladý Adrián Mück, jenž předvedl další velmi dobrý výkon. V necelých šesti směnách totiž Skokanům povolil jenom jeden doběh. Klasik se ale dlouho nedokázal prosadit proti hostujícímu startérovi. Až v dohrávce páté směny stáhl první bod Gutierrez a nastartoval domácí za obratem. Ten dokonal v sedmé směně Mück, když stahoval již čtvrtý doběh svého celku. Mladý baseballista celkově odehrál velmi kvalitní zápas, když kromě dobrého nadhozu přidal i 4 úspěšné odpaly.

Bohužel Frýdek-Místek vedení 4-1 nedokázal dotáhnout do vítězného konce. Soupeř v závěru využil střídání na kopci domácích a sérii šesti doběhů otočil duel na konečných 4-7. 

Jakub Kaplan © Pavel Chorobik

„S oběma zápasy jsem spokojen. Olomouc má dobrý tým. Je tam hodně hráčů, kteří si prošli reprezentacemi. Drželi jsme se s nimi dobře. První zápas jsme je i dokázali porazit. Vždy nám na začátku odskočili, ale my jsme se toho nezalekli a první zápas jsme dotáhli do vítězného konce. Druhý jsme se k nim také dostali. Trochu nám došli ruce, ale s dnešním výkonem jsem spokojený,“ hodnotil dvojzápas manažer Jakub Kaplan.

Hned následující sobotu čeká na Frýdek-Místek další domácí dvojzápas proti Hippos Brno. V základní části se s tímto soupeřem utkali v moravské metropoli a Klasik si domů přivezl jednu výhru.

     W   L   %   GB 
SaBaT Praha 5 0 1.000 -
Klasik Frýdek-Místek 3 2 .600 2
Hippos Brno 4 4 .500 2.5
Technika Brno 3 3 .500 2.5
Skokani Olomouc 3 5 .375 3.5
Blesk Jablonec 1 5 .167 4.5