neděle 2. června 2024

Muži odehráli se SaBaTem pouze jeden zápas

 

V sobotu rozehráli svůj program v TOP 6 První ligy baseballu hráči Klasiku. Na ty čekal dvojzápas proti vítězi základní části pražskému SaBaTu. Jenže kvůli nepřízni počasí se odehrálo jenom jedno utkání. I to navíc bylo zkrácené.

Jakub Kaplan v souboji s Antonínem Veletou ze SaBaTu © Pavel Chorobik

Domácí Klasik vsadil na kopci na Američana Da’Reese Gutierreze a hosté na Mikuláše Hanuše, jenž má již zkušenosti také z české Extraligy. A jak se ukázalo, uměl je proti pálkařům Klasiku zúročit. Ti na něj marně hledali recept, aby v šesti směnách zaznamenali pouze 2 hity a sedmkrát odešli z boxu se strikeoutem.

Mnohem více se dařilo na pálce hráčům soupeře. Ti dokázali trefovat nadhozy Gutierrez a v šesti směnách stáhli 5 doběhů. V sedmé směně pak šel na domácí kopec Jakub Kaplan, který začal dobře a v této směně další body nepovolil.

Jenže před dohrávkou se nad hřiště ve Frýdku-Místku přesunul bouřkový mrak, z kterého následně spadlo tolik vody, že se již v zápase nedalo pokračovat. Utkání tak skončilo předčasně výsledkem 5-0 pro hosty. Kvůli podmáčenému hřišti se navíc nezačal ani druhý duel, který se odehraje v náhradním termínu.

„Nebyli jsme schopni se prosadit na pálce. Jejich nadhazovač házel dobře. Měli jsme hodně strikeoutů. Oni se naopak celkem prosazovali. Byli v zápase jednoznačně lepší,“ uznal kvalitu soupeře hrající manažer Klasiku Jakub Kaplan.

Baseballisté Frýdku-Místku tak nevstoupili do TOP 6 nejlépe, ale hned další týden si můžou napravit renomé, když na domácím hřišti přivítají Blesk Jablonec. Dvojzápas je opět naplánovaný na sobotní odpoledne.