středa 17. května 2017

Co se událo v kategorii U10/U11....

V minulých dnech měla tato kategorie bohatý program.

Do bojů nejprve zasáhl tým Whites, který přivítal polský celek Rawa Katovice. Náš tým, poskládaný převážně z hráčů, kteří mají za sebou již pár sezón si s méně zkušeným soupeřem poradil poměrně hladce 13:2 a 15:5. Pálkaři Rawy v dvojzápase poslali do naši obrany jen pět odpalů, s kterými si většinou kluci poradili.



Naši nadhazovači: Kozel, Vida, Švarný, Mück, Chorobik podali spolehlivý výkon, ale největší pochvalu si zaslouží naši kečři: Červenka a Šmiřák, kteří udělali veliký pokrok a odedřeli oba zápasy.

Mezi dva dvojzápasy týmu Whites se vešel ještě přátelský zápas s ostravskými Arrows, kde jsem si mohli odzkoušet všechny (i mladší) hráče na různých postech.

Druhý dvojzápas Whites se odehrál na domácí půdě proti polskému týmu Silesia Rybnik a ani zde naši zkušenější hráči nezaváhali. Oba zápasy vyhráli (9:4 a 9:8) a připsali si tak body do ligové tabulky. V těchto zápasech musím vyzvednout výkony všech nadhazovačů, kteří drželi silné pálkaře Silesie na uzdě. V případě odpalů pak vše zvládla obrana.

Ještě před stříbrným SuperCUPem, který se konal na našem hřišti odehrál tým RED dvojzápas s ostravskými Arrows.

V prvním zápase jsme se proti dobře házecímu nadhazovačovi příliš neprosazovali, nadhazovačům ani hráčům obrany se nedařilo a tak soupeř dosáhl pohodlného vítězství 14:3. Na druhý zápas nám přišel vypomoct Jan Kozel a díky jeho výkonu na kopci a rovněž výbornému nadhazování Matěje Chorobika byl stav na konci čtvrté směny 4:4. Zkušenějším hráčům Arrows se však v dohrávce podařilo skórovat a zvítězili 5:4.

Musím vyzdvihnout výkon kečra Denise Šmiřáka, který odedřel téměř dva zápasy a neměl s krocením nadhozů zrovna lehkou práci a dále Davida Menšíka, který i po bolestvém trefení, nestřídal a bojoval s týmem až do samého konce.

O víkendu odjedeme s kategorii U11 na kvalifikační turnaj ČBP do Třebíče.
Na tento turnaj pojedou starší a zkušenější hráči. Tým, který bude bojovat o finálový turnaj ČBP je sestaven z těchto hráčů: Jan Kozel, Adrian Mück, Marián Harig, Vojtěch Prónyai, Štěpán Švarný, Drahoslav Červenka, Sam Rušitovič, Matěj Chorobik, Jan Palarčík a Denis Šmiřák