pondělí 22. května 2017

Klasik si dvakrát poradil s Chocní a vyšvihl se na čtvrtou příčku



Foto: Pavel Chorobik


O víkendu čekaly na baseballisty Frýdku-Místku dva zápasy s Chocní. Pokud si chtěli domácí hráči zachovat naději na postup do baráže, tak potřebovali dvakrát zvítězit. Tento úkol splnili a posunuli se tabulkou vzhůru.


Choceň přijela v sobotu s pouhými devíti hráči a domácím nedokázala pořádně vzdorovat. Venezuelský nadhazovač Klasiku Javier Avendano se chtěl ukázat před domácím publikem a jeho premiéra mu vyšla na výbornou. Soupeři v zápase povolil jediný dobrý odpal a připsal si první výhru v 1. lize. Naopak domácí pálkaři byli při chuti a soupeře pokořili osmnácti doběhy. Zápas tak rozhodčí ukončili již po páté směně pro vysoký rozdíl ve skóre.



V podobném duchu se nesl také druhý duel o den později. Ještě před jeho začátkem však byli fanoušci svědky slavnostního nadhozu, který hodila chovankyně Dětského domova Na hrázi. Pak již domácí baseballisté rozjeli další střelecký „koncert“. Tentokrát dostal příležitost na kopci Ondřej Hon a ten za pět směn udržel pálkaře Chocně bez jediného odpalu. Ti se prosadili až proti strádajícímu Konečnému, když snižovali na 2:11 z jejich pohledu. Nakonec se ani tento zápas nehrál na plný počet směn, protože domácí v sedmé směně dokázali přidat jeden doběh a utkání tak bylo ukončeno pro vysoký rozdíl ve skóre.

„Do Frýdku-Místku jsme kvůli zraněním přijeli v oslabené sestavě,“ nechal se slyšet po této sérii hostující hráč Martin Dobruský. „Navíc jsme sebou přivezli hluché pálky a nedokázali se prosadit proti domácím nadhazovačům. Musíme se z toho poučit do dalších zápasů.“

„Musím říct, že je velký rozdíl hrát venku dva zápasy za sebou a doma dva zápasy za dva dny,“ kvitoval nový herní systém domácí chytač Jindřich Adamus. „Ten rozdíl je patrný. Navíc soupeř přijel ve velmi slabé sestavě. Šlo vidět, že jsme do toho šli naprosto uvolněně, s nadhledem a taky více agresivně, i přesto, že jejich nadhazovači nadhazovali pomalé nadhozy, které mnohým klukům z týmu nesedí. Doufám, že stejně uvolněně půjdeme do zápasů s těžkými soupeři, na které narazíme v baráži o extraligu.“

Ještě lepší zprávu se dozvěděli domácí baseballisté v pondělí odpoledne. Z Prahy totiž přišlo stanovisko, že dvě prohry s Libercem byly skrečovány v jejich prospěch. Liberec totiž do utkání neoprávněně nasadil hráče, který nebyl na soupisce. Klasik se tak rázem vyšvihl na čtvrté místo a postup do extraligové baráže má ve svých rukou. Stvrdit jej může již tento víkend v domácích zápasech s Bučovicemi.