pondělí 8. května 2017

Klasik málem vyzrál na suveréna 1. ligy



Ondřej Hon předvedl dobrý výkon ve druhém zápase Foto: Pavel Chorobik


Uplynulý víkend čekal na Klasik velmi těžký soupeř a možná největší favorit 1. ligy Blesk Jablonec. Navíc se dvojzápas odehrál na hřišti soupeře, kde je Blesk v letošní sezoně dominantní a pokaždé doma vyhrál rozdílem za méně než devět směn. Teprve Klasik tuto dominanci přerušil a ve druhém utkání dokonce sahal po výhře.


První zápas začínala za Frýdek-Místek na kopci nová akvizice Venezuelan Javier Avendano. Ten dokázal udržet pálkaře soupeře první dvě směny na nule. Díky tomu se tak jako první do vedení dostali jeho spoluhráči. Klasik totiž ve třetí směně dvěma doběhy otevřel skóre. Jenže v dohrávce přišel velký tlak domácích, kteří se čtyřmi body dostali do výhody. Od té doby již dokázali přidávat další body a nakonec se těšili z výhry 10-4.

Druhý duel se nesl v jiném duchu. I tentokrát jako první dokázali doběhnout pro body hostující hráči. Domácí sice opět skóre otočili, ale frýdeckomístečtí baseballisté zabrali a vzali si vedení zpátky. Ještě před dohrávkou sedmé směny svítil na světelné tabuli stav 5-6. Jenže její dohrávka přinesla hororové chvilky pro fanoušky i hráče Klasiku. Série několika chyb v obraně a tlak domácích pálkařů vyústili v sedm bodů Jablonce. Z toho se již hostující hráči nedokázali oklepat a tak ze severu Čech nevezou ani jednu výhru.

„Obě utkání přinesla vyrovnaný baseball,“ hodnotil sérii manažer Klasiku Marcel Pardík. „Javier Avendano se nepředstavil vůbec špatně, ale je vidět, že si na naši soutěž a počasí teprve zvyká a potřebuje se rozehrát. Utkání výborně doházel Zbyněk Fajkoš, který má letos opravdu dobrou formu. Jablonec tradičně spoléhal na silnou pálku a připisoval si body poměrně pravidelně, v čemž jsme s ním nedokázali držet krok. Druhé utkání začal výborně Ondřej Hon a i na pálce jsme si nevedli špatně. Bohužel nám nevyšlo střídání Pavla Kociňáka na nadhazovací kopec a soupeř utkání otočil jednou dobrou směnou. Na toto jsme již nedokázali zareagovat. Doufám, že se poučíme a v příštích utkáních udržíme koncentraci až do konce.“

Příští víkend čeká na baseballisty Frýdku-Místku další dlouhá cesta, když odehrají dvojzápas v Liberci proti místním Patriots. Tentokrát ale budou lehkým favoritem hráči Klasiku.