neděle 14. května 2017

Mladí baseballisté postupují na finálový turnaj Superpoháru




Klasik FM U10 Foto: Pavel Chorobik
Opět po roce byl frýdeckomístecký areál svědkem východní skupiny Stříbrného Superpoháru. A stejně jako v minulém roce, tak i letos si postup na finálový turnaj vybojovali domácí baseballisté společně s Ostravou.


Superpohár je největší baseballový turnaj pro baseballové hráče mladší deseti let. Stříbrný Superpohár je série pěti kvalifikací, ze kterých vzejdou týmy, které se následně účastní hlavního turnaje. Ve Frýdku-Místku o dvě postupová místa bojovali kromě domácích také týmy Ostravy, Olomouce, Opavy a Šumperku. Domácí Klasik však celé dva dny předváděl výborné výkony a jedinou prohru si připsal až v posledním utkání, kdy o bod podlehl Olomouci. 

„Jsem spokojený,“ řekl po turnaji trenér Klasiku Zbyněk Volný. „Dostali jsme se do Prahy, což byl náš cíl. A hlavně to bavilo i děti. Tým byl složený i z mladší kategorie, kterou netrénuji, takže jsem až tolik nevěděl, co mám od něj čekat. Děti však ukázali, že se umí rychle sehrát a šlo jim to velmi dobře. Už po prvním zápase bylo vidět, že neuděláme špatný výsledek.“

Frýdek-Místek dominoval také v dovednostních soutěžích. Dvakrát navíc porazil i největšího favorita z Ostravy a nikoho nenechal na pochybách, že si postup do finálové části zaslouží. Tam spolu s Klasikem poputují právě baseballisté Arrows Ostrava, kteří si postup vybojovali v nedělním vzájemném utkání s Olomoucí. 

V  poslední fázi Superpoháru se v Praze představí patnáct celků z České republiky a devět ze zahraničí. Frýdek-Místek na něm bude obhajovat loňské překvapivé osmé místo.

 „V Praze nás bude čekat hodně týmu z Jižní Moravy, takže to bude velmi těžké,“ předjímá před červnovým turnajem Zbyněk Volný. „Očekávání nemáme asi žádné. Můžeme spíše překvapit. Určitě nechceme skončit někde na chvostu, ale chceme všem ukázat, že tady umíme hrát baseball. Když skončíme někde uprostřed tabulky, tak budeme spokojeni.“

Finálový turnaj se odehraje 4.-6. června v areálu pražského Tempa.

Zápasy Klasiku na Stříbrném Superpoháru:
Klasik – Opava  15:2
Olomouc – Klasik  0:18
Šumperk – Klasik  3:19
Klasik – Ostrava  3:2
Klasik – Ostrava  13:5
Klasik – Olomouc  8:9