čtvrtek 25. května 2017

DD Na Hrázi - Baseball a zábava s BK Klasik F-M


Dne 21. 5. 2017 jsme velice rádi přijali pozvání baseballového klubu Klasik Frýdek-Místek na zhlédnutí utkání 1. ligy Klasik – Choceň. Hned po snídani se děti společně v doprovodu svých „tetiček“ vydaly na místní baseballové hřiště, kde nás přivítal p. Ondřej Gongol.


Po krátkém přivítání nás odvedl na sedačky a dětem objasnil, co se vlastně bude dít. Nejen děti, ale i některé tety totiž neměly představu, jaká jsou pravidla této hry. Před zahájením zápasu p. Gongol dětem předvedl, s čím se hraje a děti si jednotlivě mohly potěžkat baseballovou pálku, hrací míčky a vyzkoušet si rukavice.

V 11h.začal zápas 1. ligy Klasik – Choceň, jež zahájila naše Monika slavnostním nadhozem. Z možnosti zahájit hru byla velmi nadšená. Pro děti měl pořadatel zajištěný pitný režim a nachystané skvělé občerstvení – maxi hotdog, se kterým si i ty nejmenší děti hravě poradily. V závěru zápasu jsme se společně přesunuli na vedlejší hřiště, kde nám „Ondra“, jak začaly posléze děti oslovovat p. Gongola, dal malé školení a poté s námi začal trénovat nadhozy, odpaly a chytání do rukavic.  Jelikož i tety jsou hravé, nenechaly si ujít tuto možnost a rovněž se zapojily do nácviku. A věřte, že jejich soustředěné výrazy v obličeji, byly mnohdy stejné jako u dětí.

Následně jsme si vyzkoušeli samotnou hru; z počátku se děti potýkaly s pochopením pravidel, ale velice brzy se nechaly vtáhnout a svůj zápas odehrály se značným zápalem. Na závěr tohoto příjemného dne nám bylo umožněno vyfotit se s vítězným týmem. Celá akce probíhala v příjemném a přátelském duchu a byla velmi vydařená. Děti si dopoledne užily a odcházely plné zážitků. Chtěla bych poděkovat všem lidem, jež nám toto příjemné dopoledne přichystali a taktéž svým kolegyním za pomoc a focení.

Převzato z http://www.ddnahrazi.cz/baseball-a-zabava-s-bk-klasik-frydek-mistek/.