pondělí 29. května 2017

Dvě jasné výhry s Bučovicemi zajistili Klasiku postup do baráže

Autor fotografie: Pavel Chorobik


Uplynulý víkend byly k vidění na baseballovém stadionu ve Frýdku-Místku dva zápasy 1. ligy. Domácí Klasik v nich hostil Bučovice v přímém souboji o postup do baráže o extraligu. Ten si nakonec vybojovali domácí baseballisté, když soupeře porazili dvakrát vysokým rozdílem.


V sobotním duelu šli jako první do vedení Bučovice, když využili nejisté ruky domácího nadhazovače Avendana. Jenže Frýdek-Místek dokázal odpovědět hned v dohrávce a otočil skóre ve svůj prospěch. V dalších směnách pak pravidelně přidával další body, aby rozhodčí ukončili duel v šesté směně za stavu 23:8 v prospěch Klasiku. Diváci na stadionu navíc byli svědky historického momentu, když Ondřej Hon jako první hráč Klasiku odpálil homerun na novém stadionu ve Frýdku-Místku.

Po sobotním utkáním již bylo jasné, že Klasiku postup do baráže o extraligu již nikdo nevezme. Jenže domácí druhý zápas nezabalili a pokračovali v dobrém výkonu i v neděli. Do vedení se frýdeckomístečtí baseballisté dostali již v první směně. V dalších pak opět přidávali další body, aby byl duel opět ukončen předčasně pro vysoký rozdíl ve skóre za stavu 16:6. Velmi povedený víkend prožil zkušený Martin Drong, který si připsal sedm dobrých odpalů a skoro osmdesáti procentní úspěšnost.

„Jsem rád, že jsme dvěma vítězstvími s Pelikans potvrdili naší účast v baráži o extraligu,“ neskrýval spokojnost domácí lodivod Marcel Pardík. Vů obou případech vedla cesta k úspěchu přes kvalitní útok. Na pálce se klukům tentokrát opravdu dařilo a soupeř nám v tomto nebyl schopen konkurovat. Hlavně z tohoto důvodu byla obě vítězství rozdílová o více než deset bodů.“

Na Klasik tak čekají poslední dva duely v základní části, když v sobotu na domácím hřišti hostí beznadějně poslední Spálené Poříčí. V tomto dvojzápase budou hráči Frýdku-Místku jasnými favority.